ACIP
El Prat de Llobregat a 26 de Marzo de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


600 INFANTS SAHRAUÍS ARRIBEN AL PRAT ENTRE EL 3 I EL 4 DE JULIOL PER PASSAR L'ESTIU AMB FAMÍLIES CATALANES

01.07.2011


Compartir|       rss

Un any més, la Delegació del Front Polisari a Catalunya, conjuntament amb totes les organitzacions catalanes solidaries amb el Poble Sahrauí, organitzen el projecte Vacances en Pau.

Sis-cents nens i nenes sahrauís arribaran entre els dies 3 i 4 de juliol en avió a la nostra ciutat per, des d'aquí, començar a ser distribuïdes entre les famílies que les acolliran aquest estiu dins el projecte Vacances en Pau. D'aquestes famílies, onze són del Prat.

El projecte Vacances en Pau és una mostra més de la solidaritat amb el Poble Sahrauí de milers de catalans i catalanes al llarg dels 36 anys que fa que dura ja el seu exili als campaments de refugiats de Tindouf a Argèlia, arran de l’ocupació del Sàhara Occidental pel Marroc. És un clam per la pau d’aquest poble, contra la injustícia que pateixen i contra la no pau en la qual viuen.

600 famílies catalanes acolliran a nens i nenes sahrauís durant els mesos d’estiu, oferint-los la possibilitat de veure moltes coses que fins ara només coneixen en els llibres escolars (rius, muntanyes, el mar, ...etc) i la de conviure amb nens i nenes catalans/nes per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent a la que els mostra la realitat quotidiana dels campaments de refugiats on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975.

Com cada any els infants arribaran a l’aeroport del Prat, la matinada del dia 3 i 4 de juliol, on seran rebuts pels representants del Front Polisari a Catalunya, membres de les diferents associacions solidaries amb el Poble Sahrauí a Catalunya i voluntaris de l’Associació El Prat amb el Sàhara.

A partir d’aquí seran conduïts a l’Institut Ribera Baixa, del Prat del Llobregat, en els autobusos que Transports Metropolitans de Barcelona ha posat a la disposició de l’organització i que, com cada any, seran conduïts per conductors solidaris de la mateixa empresa. En aquest institut se'ls farà la primera acollida i des d'aquí seran distribuïts entre les famílies d'acollida.

És gràcies a la col•laboració de l’Ajuntament del Prat i de Transports Metropolitans de Barcelona que, any rere any, les entitats que desenvolupen aquest projecte solidari poden organitzar l’arribada dels infants i fer la seva primera acollida abans de traslladar-los a les famílies que arreu de Catalunya els acolliran durant tot l’estiu.

Al llarg d’aquests dos mesos de convivència amb famílies catalanes, els infants gaudiran de diferents activitats lúdiques que les associacions solidàries amb el Sàhara i els ajuntaments que hi col•laboren organitzaran per a ells.

El proper 17 de juliol tindrà lloc una manifestació pels carrers del centre de Barcelona, en la qual participaran els infants sahrauís junt amb les famílies que els acullen amb l’objectiu de reivindicar una vegada més la implicació activa de les institucions en la resolució del conflicte i en el procés d’autodeterminació del Poble Sahrauí.


El Prat de Llobregat, 30 de juny de 2011
:: Últimas noticias
Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica 2018-2026 08.02.2019


Pla Estratègic de Comerç 2019-2025 08.02.2019


Reunión candidatos a la presidencia de la Cambra con ACIP 31.01.2019


Almuerzo socios y amigos ACIP 30.01.2019


Programa Accelera el Creixement 07.05.2018Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar