ACIP
El Prat de Llobregat a 16 de Enero de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


ACORD ENTRE L´AJUNTAMENT DEL PRAT I L´EMPRESA PRATENCA ADAPTATIVECITY PER IMPULSAR UNA APP PER AFAVORIR LA SOCIALITZACIÓ I LA LLUITA CONTRA L´AÏLLAMENT DE PERSONES GRANS

17.03.2015


Compartir|       rss

L'aplicació Familiyar pretén connectar i integrar les persones grans amb el seu entorn familiar i social.

Amb aquest acord, l'Ajuntament aposta per una empresa innovadora ubicada a la nostra ciutat.

L'app Familiyar es presenta aquests dies al Mobile World Congress Barcelona i recentment ha guanyat el concurs Sabadell Urban Challenge.

 

L'Ajuntament del Prat i l'empresa pratenca Adaptativecity han signat un acord per impulsar l'aplicació per a dispositius mòbils (app) Familiyar. Aquesta aplicació pretén afavorir la socialització i la lluita contra l'aïllament de persones grans, amb l'objectiu de connectar-les fàcilment amb el seu entorn familiar i social.

L'empresa Adaptativecity, autora d'aquesta app, està ubicada al parc de negocis Mas Blau de la nostra ciutat i disposa d'un estand al Mobile World Congress de Barcelona, que se celebra aquests dies. Recentment, la seva aplicació Familiyar ha guanyat el concurs a la millor aplicació del Sabadell Urban Challenge 2015, en el marc del Sabadell Smart Congress,

 

Interès social i tecnològic

Aquest acord té un interès social però també tecnològic. D'una banda, l'Ajuntament fa un pas més en la millora de la qualitat de vida de la gent gran del Prat. Entre les prioritats del consistori pratenc figura des de fa anys la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones d'edat avançada que viuen al municipi, tot fomentant-ne l’autonomia, el desenvolupament personal i la integració social.

D'altra banda, amb l'acord amb Adaptativecity , l'Ajuntament del Prat aposta per una empresa innovadora sorgida a la nostra ciutat, amb l'objectiu de millorar la posició del municipi com a ciutat intel·ligent (Smart City) amb la potenciació d’aplicacions en dispositius mòbils.
 

Entorn dissenyat per a persones grans

L'app Familiyar es basa en la creació d’un grup al voltant de la persona gran. Els membres del grup poden ser administradors, membres, cuidadors professionals, serveis socials o amics.

L’aplicació per tauletes ha estat dissenyada especialment pensant en la seva utilització per a persones grans sense coneixements en el món dels dispositius mòbils. A més de ser molt intuïtiva, s’activa amb reconeixement facial, no necessita teclat i pot funcionar amb ordres vocals, afavorint la utilització per persones amb problemes de mobilitat. Aquesta aplicació permetrà la comunicació entre els membres del grup en qualsevol moment realitzant una videotrucada de forma molt natural, rebre missatges, fotografies i notificacions (alarmes sobre la medicació que ha de prendre, cites de la seva agenda...) i respondre amb missatges de vídeo.

L’aplicació per a la resta de membres del grup, dissenyada per smartphones, permet disposar de tota la informació útil sobre la persona gran, comunicar-se amb videotrucades, gestionar la seva agenda, el pla de medicació, o interactuar socialment mitjançant l’enviament de missatges, fotografies o vídeos.
 

Utilització de l'aplicació

L'Ajuntament i Adaptativecity determinaran les condicions en què l'Ajuntament podrà fer ús de l'app Familyar i aplicar-la als serveis i programes municipals dels quals és destinatari el col·lectiu de persones grans.

Una prova pilot servirà per definir el nombre i tipus d’usuaris que podran utilitzar l’aplicació i la resta d’elements necessaris.

 

Video de l'aplicació Famyliar http://youtu.be/D-HxSYOYcrU
:: Últimas noticias
Programa Accelera el Creixement 07.05.2018


Barcelona celebra el Año Nuevo Chino del Perro reforzando los lazos comerciales con Hong Kong 21.03.2018


El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats 05.10.2017


START UP TRAINING 27.09.2017


Mesures de suport a les empreses i al treball autònom 04.05.2017Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar