ACIP
El Prat de Llobregat a 13 de Diciembre de 2018

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


Atorguen el Premi Ali bei al compromís amb la qualitat i l'excel·lència en el territori al Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat.

05.05.2012


Compartir|       rss

El proper dilluns 7 de maig el Consorci per a la protecció i la gestió dels espais naturals del delta del Llobregat rebrà un dels Premis Alí – Bei de periodisme i lideratge turístic que atorga l'ACPETUR (Associació Catalana de Periodistes i Escriptors de Turisme). El guardó li ha estat atorgat pel seu compromís amb la qualitat i l'excel·lència en el territori. 


El delta del Llobregat és una plana de més de 90 km2 situada entre Castelldefels i Montjuïc, des de les platges fins a les serralades de Garraf i Collserola. El territori està ocupat per importants poblacions, polígons industrials, centres comercials, carreteres, vies de trens... i algunes de les infraestructures més importants del país com son l'Aeroport del Prat i el Port de Barcelona. Però encara també per una extensa i fèrtil zona agrícola i uns valuosos espais naturals.

El Consorci per a la protecció i la gestió dels espais naturals del delta del Llobregat és l'administració formada per la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments del Prat de Llobregat, Viladecans, Sant Boi de Llobregat i Gavà que té encomanada la gestió d'aquests espais protegits.

Aquests aiguamolls son espais de gran productivitat, amb una biodiversitat extraordinària. Junt amb platges i pinedes litorals de gran valor ecològic, constitueixen una peça clau en les rutes migratòries i en la hivernada i reproducció de moltes aus. És per aquests motius que han estat protegits i reconeguts tant a nivell nacional com internacional.

Enmig de l'àrea metropolitana de Barcelona, a pocs quilòmetres de ciutats on viuen alguns milions de persones, és possible observar encara milers d'ànecs de moltes espècies diferents, bernats pescaires, martinets, limícoles, blauets, àligues i, fins i tot, flamencs i gaudir de paisatges naturals de gran bellesa. 

Per a que sigui compatible la preservació d'aquest fràgil patrimoni amb el seu gaudiment per part dels visitants, els principals espais s'han equipat amb punts d'informació i es disposa de material de difusió per donar a conèixer les possibilitats que ofereix l'espai per a la visita i les principals espècies que es poden observar segons l'època de l'any.

Els espais disposen d'itineraris, amb torres-mirador i observatoris des d'on mirar la fauna sense espantar-la. Tots els recorreguts estan senyalitzats, tant amb cartells orientatius com amb altres que permeten la interpretació de l'entorn o indiquen les normes que cal seguir.

Tot plegat ha permès que més de 100.000 persones cada any (130.000 l'any 2011) hagin gaudit dels diversos espais naturals del delta del Llobregat al llarg del 2011. D'aquests, 20.000 són visitants escolars, el que converteix el delta  del Llobregat en una de les principals escoles de natura de Catalunya.

Bona part dels visitants són població local que gaudeixen sovint del patrimoni del seu municipi. Barcelona és, per la seva proximitat, l'origen d'una part important dels visitants que en pocs minuts, amb transport públic o privat, poden estar del centre de la ciutat a la porta d'entrada dels aiguamolls. També des de la resta de Catalunya hi ha un públic fidelitzat al delta del Llobregat.

Però cada cop més s'observa un sector creixent de visitants, es tracta de turistes, espanyols o estrangers, que aprofiten la seva visita a la ciutat de Barcelona per a gaudir dels atractius que també té el seu entorn. Aquestes persones receptives als atractius naturals,  escullen els espais naturals del delta com a complement a la seva visita a Barcelona. Fins i tot per alguns d'ells els espais naturals són el motiu central de la seva visita, doncs no són poques les espècies d'ocells presents al delta del Llobregat que no es poden observar en moltes zones del nord i centre d'Europa. En aquest sentit el turisme ornitològic és un fenomen que mobilitza cada cop més turistes i al qual des del Consorci es presta una atenció especial.

L'atractiu turístic dels espais naturals del delta del Llobregat i la proximitat de Barcelona són dos fets que es reforcen mútuament, doncs la proximitat de la ciutat incrementa el nombre de visitants i alhora el delta aporta un atractiu desestacionalitzat, donat que al llarg de tot l'any es poden observar espècies interessants, però sobretot a la tardor, hivern i primavera.

La gestió de l'ús públic d'aquests espais segueix des de l'any 2008 uns criteris de qualitat que han permès formar part del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació (SICTED).

Per al Consorci aquest premi és un reconeixement a la feina que les administracions han realitzant al Delta del Llobregat durant tots aquests anys en pro de l'equilibri territorial i del foment del seu ús social i turístic compatible amb la conservació de la natura. Segons la seva gerent, María José Albaladejo,  "aquest premi sens dubte és mèrit de moltes persones i institucions, i així ho volem compartir; i arriba en un moment en el que cal conscienciar i sensibilitzar envers un turisme tranquil que integri la preservació del medi natural en la seva visita, com el que defensem des del Consorci".

El repte que té per endavant el Consorci  és continuar la feina de preservació del medi natural compatible amb la seva divulgació i la promoció d'un turisme sostenible.

 

 

Per a més informació:

María José Albaladejo Albaladejo
Gerent
Telèfons: 93 479 32 01  /  609 10 98 25
a/e: mjalbaladejo@consorcidelta.org
www.deltallobregat.cat
:: Últimas noticias
Programa Accelera el Creixement 07.05.2018


Barcelona celebra el Año Nuevo Chino del Perro reforzando los lazos comerciales con Hong Kong 21.03.2018


El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats 05.10.2017


START UP TRAINING 27.09.2017


Mesures de suport a les empreses i al treball autònom 04.05.2017Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar