ACIP
El Prat de Llobregat a 18 de Enero de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


CARXOFADA POPULAR AL PRAT

15.04.2009


Compartir|       rss

El parc del Fondo d'en Peixo del Prat de Llobregat acull aquest diumenge la quarta Carxofada Popular, una festa lúdica i gastronòmica al voltant de la carxofa Prat.

La festa començarà a partir de les 12h, amb animació infantil, venda de verdures conreades al delta i actuació musical.

El menú, a un preu de 6 euros, serà de carxofes a la brasa, botifarra amb mongetes, pa, vi, aigua i postres.

A la Carxofada Popular de l'any passat hi van assistir més de 2.000 persones.

La carxofa (o escarxofa, com tradicionalment se l'anomena al Baix Llobregat, tots dos noms són correctes) és la verdura més emblemàtica del Prat i de la comarca.

Un comissió formada per tècnics municipals i del Parc Agrari del Bais Llobregat, així com per representants de cooperatives agràries i productors, treballa des de fa temps per aconseguir el reconeixement europeu per a l'escarxofa del Prat i l'obtenció del segell de qualitat d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP), que ja gaudeix un altre producte estrella del Prat, el pollastre pota blava.

Cada primavera es fan al Prat moltes activitats per donar a conèixer les propietats naturals i les qualitats culinàries d'aquest producte. Enguany, a més de la Carxofada Popular, podem visitar una exposició i fer un itinerari per camps d'carxofes, a la masia de Can Comas (seu del Parc Agrari).

També se celebra un concurs de plats amb carxofa, que cada any compta amb més participació (divendres 17 d'abril). El 5 d'abril passat es va celebrar una edició més de l'Escarxofa & Jazz (actuacions musicals al pati del Centre Artesà i menú a base d'escarxofa). I del 5 al 19 d'abril se celebra al Prat la quinzena gastronòmica, en què diversos restaurants de la ciutat preparen plats amb la carxofa del Prat com a protagonista.


El Prat de Llobregat, 15 d'abril de 2009.
:: Últimas noticias
Programa Accelera el Creixement 07.05.2018


Barcelona celebra el Año Nuevo Chino del Perro reforzando los lazos comerciales con Hong Kong 21.03.2018


El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats 05.10.2017


START UP TRAINING 27.09.2017


Mesures de suport a les empreses i al treball autònom 04.05.2017Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar