ACIP
El Prat de Llobregat a 19 de Diciembre de 2018

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


Concurs d'idees per a l'ordenació del centre direccional del Prat (Prat Nord)

01.02.2008


Compartir|       rss

El Consorci Prat Nord, participat per l'Ajuntament del Prat i la Generalitat de Catalunya, és l'organisme encarregat del desenvolupament urbanístic de l'àmbit territorial conegut com a Centre Direccional del Prat, una gran pastilla de terreny de 150 hectàrees delimitada per l'autovia de Castelldefels, la Pota Sud de les rondes i el riu Llobregat.

El Consorci Prat Nord, en col•laboració amb el Col•legi d'Arquitectes de Catalunya, convoca un concurs d'idees del qual sortirà la proposta que servirà de base per a redactar el document que reculli les directrius i estratègies que ordenaran l’àmbit del Centre Direccional. L'objectiu és definir l'ordenació urbana d'aquest territori, la seva transformació i la seva incorporació a la trama de la ciutat actual.

Una de les dues parts de l'Eixample Nord

El Centre Direccional és una de les dues parts que conformen l'Eixample Nord del Prat, un àmbit on la ciutat planifica el seu creixement residencial cap al nord, gràcies al soterrament de les vies del tren i, més enllà, amb el cobriment de l'autovia de Castelldefels.

La primera zona de l'Eixample Nord en què ja s'ha començat a actuar és l'anomenada zona urbana, delimitada per les vies del tren (ja soterrades) i l'autovia de Castelldefels. Aquesta zona, on hi havia les factories de La Seda i de la Paperera, té una superfície de 50 hectàrees i s'hi preveu la construcció de l’estació intermodal del Prat i l’edificació d'uns 4.000 habitatges. En aquest àmbit, l'administració actuant és l'Ajuntament del Prat.

L'altra zona del Prat Nord és el Centre Direccional, qualificat com a zona urbanitzable, amb una superfície de 150 hectàrees on s'hi preveu la construcció d'uns 4.500 habitatges (a més d'equipaments, edificis de serveis i d'oficines, zones verdes...). En aquest àmbit, l'administració actuant és el Consorci Prat Nord.

Així, entre totes dues parts (la zona urbana i la zona urbanitzable) l'Eixample Nord suma un total de 200 hectàrees on s'hi construiran uns 8.500 habitatges (dels quals aproximadament la meitat seran de protecció).

El concurs

El concurs per a l'ordenació del Centre Direccional és restringit, a dues voltes i amb intervenció de jurat. Constarà de dues fases: una primera en què se seleccionarà un mínim de 5 equips i una segona en la qual els concursants seleccionats presentaran una proposta de manera anònima i amb lema.

Els equips a concursar hauran d'incorporar una sèrie de tècnics en determinats àmbits: arquitectura, enginyeria, medi ambient, mobilitat, hidrologia, geologia, economia...

El termini de presentació de la primera fase acaba el 7 de març de 2008. El jurat deliberarà durant un mes i, tot seguit, emetrà un veredicte. Els participants seleccionats tindran a partir d'aleshores dos mesos i mig per a fer la seva proposta en  segona fase.

Desenvolupament posterior

El Consorci Prat Nord podrà adjudicar al guanyador del concurs el contracte de redacció del Document de directrius i estratègies d’ordenació de l’àmbit del Centre Direccional, ja sigui en la seva integritat o bé desglossat en fases.

La resta d’autors seleccionats podran rebre l’encàrrec de qualsevol altre treball relacionat amb l’objecte del concurs sempre que es vinculi amb els diferents punts que el jurat ha avaluat i ha fet constar en l’acta.

Documentació
Trobareu documentació textual i gràfica a

www.consorcipratnord.cat
www.coac.net/concurspratnord

El Prat de Llobregat, 1 de febrer de 2008:: Últimas noticias
Programa Accelera el Creixement 07.05.2018


Barcelona celebra el Año Nuevo Chino del Perro reforzando los lazos comerciales con Hong Kong 21.03.2018


El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats 05.10.2017


START UP TRAINING 27.09.2017


Mesures de suport a les empreses i al treball autònom 04.05.2017Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar