ACIP
El Prat de Llobregat a 21 de Febrero de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


D'INTERÈS Fugida d´empreses i Més

05.05.2008


Compartir|       rss

Allunyats de la cultura de la queixa. Però hem constatat que en els darrers mesos, 75 empreses catalanes s’han instal·lat a Madrid.

Millors infraestructures terrestres, aèries, millor tracte fiscal. Sense dubte que la influència del poderós estat és un fet determinant, però no deixarem d’imputar a la deixadesa dels polítics catalans que en el moment de la instauració de la LOFCA (llei orgànica de finançament de comunitats autònomes), van acollir-se al règim comú, malgrat l’advertiment dels vascos, -el diputat Anasagasti-, del greu error on incorrien. Total els bascos gaudeixen de concert econòmic. Paguen una quota negociada anual a l’estat per manteniment de serveis centrals i nosaltres no tenim marge a negociar res, només les misèries del “peix al cove”. Sempre a la contra. La badada dels polítics fou enorme i en paguem les conseqüències empresaris i els nostres productors, que no poden arribar al treball als matins d’un manera puntual, i això darrer és una anècdota davant dels grans perjudicis globals. Queda dit.

Ens fiquem amb esperit analític, en plena dissecció d’artèries com a metges forenses en d’altres temes: Cenyim-nos en aspectes ètics, -d’aretologia ens agrada dir, amb desmesurada pedanteria- de l’empresa i l’enorme pes que té a la societat amb la responsabilitat de creació de riquesa i correspondre a la seva mà d’obra de manera humana, que no vol dir condescendent, sinó amb l’exigència apropiada per a la manufactura dels productes, o la gestió en feines d’administració.

Notícies d’aquestes darreres setmanes: hi ha grups davant de magatzems de material de construcció, en els polígons industrials, homes immigrants cercant treball temporal a preu en competència entre ells, i que generalment no tenen ofici, i tanmateix il·legals. És una mostra fefaent, de la manca de polítiques adients per a tothom en qüestions laborals. Fa trenta i quaranta anys, que s’agrupaven homes a la plaça d’Urquinaona de Barcelona, oferint també els seus serveis. Doncs, s’ha produït molta legislació, però estem ancorats als anys 1.960, en un sistema obsolet, que perjudica a les empreses honrades i que sustenta a una immigració dins d’un medi perillós. Nosaltres com a empresaris volem participar per escometre les polítiques adequades per pal·liar o arranjar definitivament aquests danys econòmics i socials. Per això exigirem que escoltin la nostra veu dins dels Ajuntaments i Generalitat.:: Últimas noticias
Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica 2018-2026 08.02.2019


Pla Estratègic de Comerç 2019-2025 08.02.2019


Reunión candidatos a la presidencia de la Cambra con ACIP 31.01.2019


Almuerzo socios y amigos ACIP 30.01.2019


Programa Accelera el Creixement 07.05.2018Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar