ACIP
El Prat de Llobregat a 19 de Febrero de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


D'INTERÈS Sindicats Amorfes

05.05.2008


Compartir|       rss

Dins de la societat, ha d’haver-hi horitzons latents i patents de futur, i sens dubte en les activitats empresarials, sense ells, és impossible assolir fites de progrés.

Les grans empreses, fixen les seves polítiques des dels Consells d’Administració, i tot ve donat per la jerarquització de la direcció i gerència; quan tenen un problema amb els seus productors, són els més ben dotats per pactar amb els sindicats majoritaris. L’experiència en aquests darrers trenta anys és que els dos grans sindicats s’han adaptat a les exigències de la macroeconomia, això vol dir que les seves actituts han estat més pròximes a la gran empresa que a la mà d’obra, que haurien de defensar.

L’empresa mitjana familiar i les petites, en general, tenen un tracte directe amb els seus treballadors, digne, humà, on l’entesa, quan es produeixen diferències, són més salvables. La retribució acostuma a ser millor, la posada al dia, l’adequació tecnològica més directa i fructífera. El sindicats s’han procurat políticament, de tenir ingressos provinents dels fulls de salaris dels treballadors, amb l’objectiu que donar preparació, actualització tècnica a tots els obrers i empleats. Molts anys porten amb aquestes activitats, i encara avui el 2.008, la capacitat de la producció modernitzada, no ha donat bons resultats. Tenim una comparació com a exemple: A Suïssa, en la mateixa branca industrial, ells ens avancen de llarg, la productivitat és major, els salaris molt millors, són mes adequats a la realitat de la vida actual. Hem relatat un gran fracàs dels sindicats, que afecta a tothom: treballadors, empreses i economia general.
Les comarques del Baix Llobregat i el Barcelonès, just on estan ubicades les nostres activitats empresarials, han estat molt castigades pels enrenous inqualificables del transport públic de rodalies. Els grans perjudicats són i som: Les empreses que no hem pogut desenvolupar la nostra productivitat quotidiana amb normalitat; també tots els treballadors/es, han sofert aquest càstig de no disposar d’unes infraestructures que els permetés complir els horaris d’arribada i sortida del treball, s’han perdut milers d’hores de feina de desenes de milers de persones. S’haurien de quantificar aquestes pèrdues perquè són descomunals. Qui ens indemnitzarà a les empreses perjudicades? Que els direm als sindicats espectadors impassibles de tota la problemàtica?

Han arribat a l’extrem de quan es podien afegir a una crida majoritària com a queixa justificada en forma de manifestació ciutadana, s’han fet l’orni, sords i muts, com si res els perjudiques, els preguntem: No defensen als obrers/es, empleats/des? O tal vegada, entre subvenció i subvenció, entre posició funcionarial que van adquirint, es tornen amorfes? La teranyina d’interessos coincidents entre grans empreses, jocs polítics i sindicats sembla palesa, els fa apàtics, febles, indiferents? Doncs no ens han decebut, perquè la nostra experiència ens avala i no ens escandalitzem, però ja sabem de molts afiliats que es donaran de baixa. El sindicat ha d’ésser un instrument de lluita pel benestar de tothom, no compleixen pas: SÓN AMORFES.:: Últimas noticias
Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica 2018-2026 08.02.2019


Pla Estratègic de Comerç 2019-2025 08.02.2019


Reunión candidatos a la presidencia de la Cambra con ACIP 31.01.2019


Almuerzo socios y amigos ACIP 30.01.2019


Programa Accelera el Creixement 07.05.2018Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar