ACIP
El Prat de Llobregat a 21 de Febrero de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


Damm inaugura el seu Centre Logístic Multimodal

05.10.2012


Compartir|       rss

 

Amb la inauguració de la Fase IV el Centre Logístic Multimodal compta amb una superfície total de 168.000 m2 construïts

La inversió realitzada per Damm ha sigut de 75 milions d’euros

Aquest centre permet ampliar i optimitzar l’activitat de la planta de producció de cervesa del Prat de Llobregat

 

Barcelona, 5 d’octubre de 2012.- Avui s’ha inaugurat la Fase IV del Centre Logístic Multimodal del Grup Damm, que es troba ubicada a la Zona d’Activitats Logístiques del Prat de Llobregat, al Port de Barcelona (ZAL Prat). Amb una inversió total de 75 milions d’euros, el Centre Logístic Multimodal a la ZAL ha esdevingut un referent per al sector gràcies a la seva ubicació, dimensions, tecnologia i capacitat operativa, essent un dels centres logístics multimodals més moderns del sud d’Europa.

 

L’acte inaugural ha estat presidit per Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, i ha comptat amb la presència de Josep Maria Pelegrí, conseller del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Sixte Cambra, president del Port de Barcelona; Juan Pedro Pérez, tinent alcalde del Prat de Llobregat; Ramón Agenjo, membre del Consell d’Administració del Grup Damm; Enric Crous, director general de Damm; Jorge Villavecchia, director general de Damm i Jaume Bonavia, director general d’Alfil Logistics, entre d’altres.

 

 

El projecte del Centre Logístic Multimodal es va iniciar al 2006 amb l’objectiu de centralitzar les activitats logístiques a l’àrea metropolitana de Barcelona i potenciar el creixement de la fàbrica del Prat. Amb la darrera ampliació de la planta cervesera, i gràcies a la construcció d’aquest Centre, la planta del Prat s’ha convertit en un dels centres de producció de cervesa més moderns i actuals d’Europa, amb una capacitat de 500 milions de litres anuals.

 

Durant l’acte, que ha comptat amb més de 150 convidats, Ramón Agenjo ha puntualitzat que “durant els últims anys, Damm ha anat diversificant i consolidant la seva presència en diversos negocis, però sempre en consonància amb l’estratègia del nostre core business: la producció de begudes, i especialment l’elaboració de cervesa. Per fer-ho possible, la distribució i la logística s’han convertit en una part clau de la nostra activitat empresarial, reforçant al mateix temps la nostra activitat nacional i la nostra estratègia de creixement internacional. Actualment, Estrella Damm està present a més de 46 països”.

 

Les sinèrgies a la planta del Prat de Llobregat

 

El Centre Logístic Multimodal funciona com un magatzem pulmó de la fàbrica del Prat de Llobregat, que permet l’evacuació del producte acabat a ritme de producció (Projecte “Vía Làctea”) i l’aprovisionament d’envasos buits i materials d’envasat necessaris durant 24 hores 7 dies a la setmana.

 

A més, aquesta nova instal·lació que combina espai i tecnologia ha permès la concentració de tots els magatzems reguladors existents a l’àrea metropolitana de Barcelona. Tanmateix, al nou centre es concentra l’emmagatzematge i re-manipulació del producte acabat, kits promocionals o publicitaris, i la preparació i enviament de comandes a clients nacionals i internacionals.

 

La ubicació de la fàbrica de cervesa i el Centre Logístic permet optimitzar encara més l’activitat del grup a la zona del Prat de Llobregat, gràcies a la seva magnitud i a les avançades tecnologies aplicades.

 

Les característiques del Centre Logístic Multimodal
 

Les dues primeres fases del projecte van finalitzar l’any 2007 constituint la Nau A. Posteriorment, al 2009, es va finalitzar la Fase III amb la creació de la Nau B. Des d’aleshores, la companyia ha treballat en el desenvolupament de la Fase IV, que ha estat construïda com una ampliació de la Nau B, finalitzant el juny de 2012.

Amb la inauguració de la Fase IV, el Centre Logístic Multimodal compta amb 168.000 m2 totals construïts i una capacitat operativa de gestió de 900 camions al dia i més de 38.000 palets al dia. Per fer-ho possible, el Centre disposa de 10 sistemes de càrrega i descàrrega de camions automàtics que permeten realitzar ambdues operacions amb un temps rècord de 12 minuts, així com també de molls polivalents que possibiliten la càrrega lateral, posterior i automàtica en un temps mínim.

En total, més de 200 professionals treballen al Centre Logístic, i cal destacar que la Fundació Cares disposa d’un espai on ofereix llocs de treball a desenes de persones amb algun tipus de discapacitat.

Per una altra banda, aquest Centre Logístic ha estat dissenyat per assegurar un creixement sostenible respectuós amb la societat, les persones i el medi ambient. Entre les accions que s’han realitzat, destaquen la instal·lació de 3.750 m2 de plaques solars a les cobertes, amb una capacitat de 900 kw, i la utilització de gas natural pel moviment dels carretons. A més, els magatzems tenen una altura lliure d’11 metres amb claraboies, que permeten l’entrada de llum natural a l’edifici i l’estalvi d’energia elèctrica al llarg del dia. 

 

La gestió d’Alfil Logistics
 

El Centre Logístic Multimodal està gestionat íntegrament per l’operador Alfil Logistics, i la finalització de la Fase IV permetrà oferir nous serveis addicionals a la seva cartera de clients.
 

Jaume Bonavia, director d’Alfil Logistics ha comentat que “la construcció d’aquest centre es basa en els principis de flexibilitat i eficiència, a més de l’aplicació d’últimes tecnologies i avantatges mediambientals que ens permeten ser líders i diferenciar aquest projecte logístic. Un altre aspecte a destacar que no podem oblidar és la intermodalitat entre els enllaços terrestres, marítims i aeris, gràcies a la nostra ubicació a la ZAL Prat del Port de Barcelona, una de les millors plataformes logístiques del món”.

 

Alfil Logistics va obtenir durant l’exercici del 2011 unes vendes de 68 milions d’euros. Aquesta xifra suposa més d’un 15% respecte les xifres del 2010, exercici on la companyia va obtenir un resultat en vendes de 59 milions d’euros.

 

 
:: Últimas noticias
Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica 2018-2026 08.02.2019


Pla Estratègic de Comerç 2019-2025 08.02.2019


Reunión candidatos a la presidencia de la Cambra con ACIP 31.01.2019


Almuerzo socios y amigos ACIP 30.01.2019


Programa Accelera el Creixement 07.05.2018Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar