ACIP
El Prat de Llobregat a 21 de Febrero de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


El Consorci Urbanístic del Prat Nord ha seleccionat els equips finalistes per desenvolupar el projecte de l'àmbit del Centre Direccional

08.05.2008


Compartir|       rss

El Prat Nord tindrà una superfície aproximada de 150 hectàrees destinades a l’activitat econòmica, serveis, grans infraestructures i una capacitat per a prop de 3.500 habitatges, una part rellevant dels quals seran protegits

El Consorci Urbanístic del Prat Nord, integrat al 50% per l’Ajuntament del Prat de Llobregat i l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), ha seleccionat els 10 equips finalistes del Concurs per a l’ordenació de l’àmbit del Centre Direccional del Prat de Llobregat, convocat amb la col•laboració del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya.

Es tracta de la primera fase de la convocatòria en què més de 30 equips multidisciplinaris han presentat les seves propostes per desenvolupar el nou sector del Prat Nord. El jurat ha valorat els treballs de tots els participants i ha escollit 10 equips finalistes:


•    Jornet – Llop – Pastor, SLP
•    Manuel de Solà – Morales
•    Jaume Carné – Claus en Kaan Architecten
•    E. Donato Arquitecte & Associats, SL – Nova Gestió, SL
•    Francisco de León Arquitectura y Urbanismo, SL
•    Carracedo – Sotoca Arquitectura, SLP
•    MAP Arquitectos, SL – ACXT, SA – IDOM, Ingeniería y sistemas, SA
•    Josep Parcerisa Bundó – Bayona Valero Arquitectes Associats, SL – DKV Architecten, BV
•    h+n+s Landschapsarchitectes – AAUP, Jordi Romero i Associats, SLP – Jansana, de la Villa, de Paaw, arquitectes, SL – Taller d’eginyeria ambiental, SL Jaume Artigues Vidal – Jordi Henrich Monrás
•    Rafael de Cáceres Zurita – Olga Tarrassó Climent – Miquel Martí Casanovas – Ayesa

Aquests equips multidisciplinaris han estat seleccionats per formar part de la segona fase del concurs en què, en el termini de dos mesos i mig, han d’elaborar i presentar els nous treballs, seguint els criteris que estableix el Consorci per al desenvolupament del nou sector. Després, el jurat del Consorci seleccionarà la proposta guanyadora, que servirà de base per redactar el document que reculli les directrius i estratègies que ordenaran l'àmbit del Centre Direccional i el seu entorn.
Nou sector del Prat Nord

El desenvolupament de l’àmbit del Centre Direccional del Prat de Llobregat comportarà una transformació urbanística de primera magnitud en tractar-se d’una zona de gran potencialitat inserida en el conjunt de dinàmiques que caracteritzen la complexitat del sistema metropolità.

Es tracta d’un sector destinat a usos residencials, comercials, terciaris i d’activitats econòmiques, situat al nord del nucli urbà del Prat de Llobregat. En aquest àmbit convergeixen les grans infraestructures de la zona: les carreteres C-31 (autovia de Castelldefels) i C-32 (corredor del Mediterrani); la pota sud de la ronda de Dalt, que connecta amb l’aeroport de Barcelona; la futura línia 9 del metro, i la prolongació de la línia 1, la línia del ferrocarril, la futura estació del TAV (tren d’alta velocitat) i el riu Llobregat.

La complexitat de l’ordenació del nou sector, que ha de combinar la urbanització interna amb l’execució de les grans infraestructures de l’entorn, com el cobriment de l’autovia C-31, fa que aquest s’hagi de desenvolupar en diferents fases i es perllongui fins al 2015. És previst que les obres d’urbanització s’iniciïn durant el quart trimestre de l’any 2010.
Característiques del sector

El creixement del Prat Nord respon als criteris següents:
        
•    Ordenació urbanística sostenible. Es parteix d’un model de ciutat compacta, contínua a l’existent amb densitats també altes. S’ha d’evitar l’aparició de tipologies unifamiliars que suposin un major consum de sòl, i cal tenir en compte l’aprofitament climàtic i l’eficiència energètica, amb especial atenció a la gestió del cicle de l’aigua. Cal dir que el desenvolupament del sector comportarà una generació important de sòl per a habitatge, una part rellevant del qual estarà sotmès a algun règim de protecció pública.
•    Diversitat d’usos i activitats compatibles amb la residencial, la qual també ha de comptar amb una diversitat d’oferta que estigui a l’abast de tots els ciutadans i ciutadanes. Precisament, una part molt important del sòl del nou sector es destinarà al desenvolupament d’activitat econòmica, tenint en compte la situació estratègica de l’àmbit, envoltat d’importants infraestructures de comunicació, com l’aeroport i la futura estació del TAV, entre d’altres.
•    Mobilitat sostenible, on el transport públic sigui prioritari sobre el privat, i on es faci un ús racional i proporcionat de l’espai públic i es fomentin els itineraris per a vianants i bicicletes. Es vol definir una xarxa viària bàsica de cotxes i transport públic i una xarxa de bicicletes connectada als centres de treball i als equipaments esportius i educatius, a més de reconèixer un seguit de corredors per a vianants i comercials.

La urbanització del Prat Nord s’emmarca en el procés impulsat per la Generalitat per a la transformació dels sis quilòmetres de la Gran Via que van des de l’aeroport del Prat fins a la ciutat de Barcelona. Un procés que s’inicia a la plaça d’Ildefons Cerdà, amb la Ciutat de la Justícia, continua a la plaça d’Europa, i finalitza al Prat, amb el Prat Nord. Aquesta transformació inclou l’execució de grans infraestructures, com el soterrament de la Gran Via, la prolongació de les línies de metro, la línia de ferrocarril del TAV i la seva futura estació.

Programa de sòl

L’àmbit del Centre Direccional del Prat de Llobregat és una de les actuacions estratègiques del Programa de sòl que executen els departaments de Política Territorial i Obres Públiques, i de Medi Ambient i Habitatge, a través de l’Institut Català del Sòl. Aquest Programa suposa una inversió global de 2.600 M€ en la creació de 6.000 hectàrees de sòl per a usos residencials i d’activitats econòmiques. Pel que fa a sòl d’activitat econòmica, es preveu la  urbanització de 3.600 hectàrees distribuïdes en 85 nous sectors amb capacitat per a generar uns 200.000 llocs de treball.

El Prat de Llobregat, 8 de maig de 2008:: Últimas noticias
Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica 2018-2026 08.02.2019


Pla Estratègic de Comerç 2019-2025 08.02.2019


Reunión candidatos a la presidencia de la Cambra con ACIP 31.01.2019


Almuerzo socios y amigos ACIP 30.01.2019


Programa Accelera el Creixement 07.05.2018Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar