ACIP
El Prat de Llobregat a 19 de Diciembre de 2018

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


EL PARC FLUVIAL DEL PRAT, UN NOU ESPAI VERD ENTRE LA CIUTAT I EL RIU, S'OBRE AL PÚBLIC DISSABTE 16 D'ABRIL

15.04.2011


Compartir|       rss

Amb la recuperació d'aquest antic espai marginal, el Prat pràcticament ha completat la integració del Llobregat al seu pas pel municipi: el sector agrícola al nord, l'urbà al mig i el natural en el tram final del riu.

El dissabte 16 d'abril s'obrirà a la ciutadania el  Parc Fluvial del Prat, un gran espai triangular de 7,5 hectàrees situat entre la ronda de Llevant, la planta de la Nissan i el riu Llobregat (entre els ponts de Mercabarna i de l'autovia).

Una de les principals funcions d'aquest parc, a banda de suposar un nou pulmó verd a tocar del nucli urbà, serà connectar els camins que riu amunt i riu avall circulen per la dreta del Llobregat.

Les obres per habilitar tot aquest espai com a zona verda, que han anat a càrrec de l'Àrea Metropolitana, han estat especialment dificultoses per la gran quantitat de serveis soterrats que hi circulen, com diversos col•lectors.

La implantació de la vegetació s’ha efectuat de forma compatible amb l’ecologia, el paisatge i la vocació social del lloc. Les plantes emprades són espècies de baix manteniment  i per la seva implantació s’utilitzarà majoritàriament l’aigua regenerada provinent de la depuradora del Baix Llobregat. Aquesta aigua de reg s’acumularà  On les característiques del sòl no han permès la implantació d’arbrat, s’han establert  formacions herbàcies de baix consum hídric amb la idea de deixar que la vegetació, autòctona i adaptada a les característiques del clima i del terreny, evolucioni de manera natural.

Allà on no ha estat possible s'hi ha fet plantació d'herbassar. Algunes zones del parc no es regaran i es deixarà Altres zones, en canvi, sí que seran regades, majoritàriament amb aigua L'aigua de rec s'acumula en un dipòsit que l'Ajuntament ha construït a tal efecte, prop de la zona de jocs infantils.

Dos elements singulars
El Parc Fluvial compta amb dos elements arquitectònics singulars. D'una banda, la xemeneia de l'antiga paperera Torras Hostench, que estava ubicada en aquest espai i que s'ha rehabilitat. La xemeneia recorda el passat industrial d'aquest indret.

L'altre element singular és el mirador que s'ha habilitat a la torre de descàrrega del col•lector de salmorres que discorre pel subsòl del parc. Al mirador s'hi accedeix per unes escales i des de dalt podem gaudir d'una vista molt interessant.

Accessos al parc
Els principals accessos al parc des de la ciutat són els situats a l'altura de les avingudes de Josep Anselm Clavé (la rambla) i Verge de Montserrat, travessant la ronda de Llevant. L'entrada al parc des de Verge de Montserrat acollirà tres grans umbracles que amb el temps s'aniran cobrint de plantes enfiladisses.

La ronda de Llevant també es pot creuar a l'altura del carrer de Tarragona.
Pel que fa als accessos, cal remarcar que s'ha millorat un camí de vianants que rodeja tota la planta de la Nissan i que connecta dues zones del Parc Fluvial.

Equipaments esportius
El Parc Fluvial acollirà, prop del pont de Mercabarna, la futura base de rem del Prat. També està prevista la instal•lació d'algun altre equipament esportiu.

El parc també tindrà una zona per a aparcament de vehicles, tocant a la ronda de Llevant, així com zones amb jocs infantils, bancs i divers mobiliari urbà.

Pas sota el ferrocarril
Les obres del Parc Fluvial han millorat la seguretat i comoditat dels vianants i ciclistes que passen sota el pont del ferrocarril per la ronda de Llevant, amb un pas segregat del trànsit.El Prat de Llobregat, 14 abril de 2011:: Últimas noticias
Programa Accelera el Creixement 07.05.2018


Barcelona celebra el Año Nuevo Chino del Perro reforzando los lazos comerciales con Hong Kong 21.03.2018


El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats 05.10.2017


START UP TRAINING 27.09.2017


Mesures de suport a les empreses i al treball autònom 04.05.2017Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar