ACIP
El Prat de Llobregat a 1 de Junio de 2020

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats

05.10.2017


Compartir|       rss

NOTA DE PREMSA

Ple municipal del dimecres 4 d’octubre

 

La moció ha estat aprovada pels grups muncipals d’Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Se Puede El Prat, el Partit Demòcrata Europeu Català (PDECAT) i ERC.

El Ple municipal del Prat de Llobregat ha aprovat aquest dimecres, 4 d’octubre, una moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats. La moció s’ha aprovat amb el vot favorable dels grups municipals d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Se Puede El Prat, el Partit Demòcrata Europeu Català (PDECAT) i ERC, l’abstenció del PSC i el vot contrari de la resta de grups municipals.

El manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats, al qual dóna suport la moció, rebutja “la violència exercida pels cossos de seguretat de l’Estat durant el referèndum del dia 1 d’octubre”, que considera absolutament inadmissible, i denuncia “la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques”

La Taula per la Democràcia, a la qual s’han adherit més de 60 entitats, també expressa amb aquest manifest la seva “solidaritat” i “afecte” a totes  les persones ferides, prop de 900.

Finalment, el manifest secundat pel ple municipal aposta per fer una “crida al conjunt de la ciutadania de Catalunya, en la seva pluralitat i diversitat, a la defensa d’un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l’autoritarisme, el respecte i no la intolerància”. 

Per això, es fa una crida al conjunt de forces polítiques i socials de l’Estat espanyol i d’Europa per tal que emprenguin les accions necessàries per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania a Catalunya.

 

Altres mocions debatudes al Ple Municipal sobre l’1 d’octubre

Durant el Ple municipal d’aquest dimecres, també s’ha debatut la moció de condemna i rebuig a les accions policials durant el passat 1 d’octubre, presentada pel PSC. Com la moció anterior, també condemna energèticament l’abús de la força per part dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat i exigeix al Congrés dels Diputats la reprovació dels responsables polítics de l’operatiu del dia 1 d’octubre  “per la seva incapacitat en donar compliment de forma eficient i diligent” a l’ordre judicial d’impedir la celebració “d’un referèndum unilateral”. La moció, que no estat aprovada pel ple, també afegia que s’exigís al Parlament de Catalunya que reprovi al Govern de la Generalitat i el seu President, per haver trencat l’Estat de Dret a Catalunya.

Per la seva banda, el PP també ha presentat una moció en defensa de les forces de seguretat de l’Estat i de l’Estat de Dret, no aprovada pel ple municipal.

 

El Prat de Llobregat, 4 d’octubre de 2017
:: Últimas noticias
Informació actualitzada, recursos informatius i formatius en front a la crisi pel COVID-19 20.04.2020


06-04 Informació actualitzada, recursos informatius i formatius en front a la crisi pel COVID-19 06.04.2020


Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica 2018-2026 08.02.2019


Pla Estratègic de Comerç 2019-2025 08.02.2019


Reunión candidatos a la presidencia de la Cambra con ACIP 31.01.2019Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar