ACIP
El Prat de Llobregat a 20 de Marzo de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


EL PRAT INSTAL·LA FANALS I BALISES ALIMENTADES AMB ENERGIA SOLAR AL CAMÍ DE LA PLATJA

13.02.2013


Compartir|       rss

L'Ajuntament del Prat ha instal·lat 30 fanals i 70 balises lluminoses alimentades amb tecnologia fotovoltaica per il·luminar el camí de la platja en el tram comprès entre l'av. l'Onze de Setembre / Carretera de la Bunyola i el Cementiri del Sud, uns 1.100 metres aproximadament.

Els fanals s'han situat al tram de la Carretera de la Bunyola, mentre que la resta del camí fins al Cementiri s'il·lumina amb balises situades a ran de terra. La il·luminació és exclusiva per als vials de vianants i de bicicletes.

 

Els fanals i balises disposen d'uns panells que capten l'energia solar i la transformen en electricitat. Durant el dia la radiació solar incideix sobre els panells fotovoltaics, que la transformen en energia elèctrica que s'emmagatzema en una bateria fins que arriba la nit i serveix per encendre les llumeneres. Un sensor fa que els llums s'encenguin automàticament quan hi ha poca llum natural i que s'apaguin quan n'hi ha prou. Les bateries es carreguen durant el dia, encara que estigui núvol. Un cop carregades tenen una autonomia de fins a quatre dies.

 

La tecnologia fotovoltaica, que transforma en electricitat la llum natural del sol, permet que aquesta instal·lació funcioni de forma autònoma i no emeti CO2 a l'atmosfera, ja que no necessita que es transporti l'energia fins al fanal ni la consumeix per donar llum. En aquest cas s'estalviaran cada any 6.816 kw/h i es deixaran d'emetre a l'atmosfera 2,27 tones de C02, despesa que implicaria una instal·lació amb fanals i balises convencionals.

 

A nivell econòmic, la inversió de la instal·lació, que ha estat de 172.326 €, ha comportat una major despesa que si s'hagués fet una instal·lació convencional, però que aquest diferencial quedarà amortitzat a llarg termini. D'altra banda, aquesta instal·lació amb generació fotovoltaica seguix les pautes marcades en el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible del Prat.

 

Aquest tipus d'instal·lació no és tan eficient per a zones urbanes, ja que els panells fotovoltaics no reben insolació constant, degut a les ombres que projecten els edificis. En canvi, són ideals per a entorns oberts com el camí de la platja, amb il·luminació natural permanent. D'altra banda, en posar-los fora de la trama urbana no cal portar-hi les canalitzacions i escomeses elèctriques, amb el gran estalvi que això suposa.

 

La instal·lació dels fanals ha anat a càrrec de l'empresa municipal Aigües del Prat, mentre que els equips han estat subministrats per l'empresa especialitzada en energia renovable Sunco, ubicada al parc de negocis Mas Blau de la nostra ciutat.

 
:: Últimas noticias
Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica 2018-2026 08.02.2019


Pla Estratègic de Comerç 2019-2025 08.02.2019


Reunión candidatos a la presidencia de la Cambra con ACIP 31.01.2019


Almuerzo socios y amigos ACIP 30.01.2019


Programa Accelera el Creixement 07.05.2018Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar