ACIP
El Prat de Llobregat a 13 de Diciembre de 2018

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


Els Mercats de Segona mà i d'intercanvi es consoliden al Prat

05.05.2010


Compartir|       rss

Seguint una de les línies estratègiques del Programa d'Acció Municipal, es pretén conscienciar a la ciutadania que el millor residu és aquell que no es produeix.

Se celebra un cada mes i cada cop s'hi apunta més gent. El proper tindrà lloc el diumenge 9 de maig.

Diumenge 9 de maig se celebrarà al Prat una nova edició del mercat municipal de segona mà i d'intercanvi. Aquests mercats tenen una periodicitat mensual i cada cop registren més participació per part de persones que volen vendre objectes usats o bé n'intercanvien sense diners pel mig.

En els darrers mercats hi estan participant una cinquantena de paradistes i hi fan transaccions unes 300 persones, xifres que van en augment.

Els mercats de segona mà i d'intercanvi del Prat se celebren el primer diumenge de cada mes, tret d'aquells caps de setmana que coincideixen amb pont o festius, com és el cas del Primer de Maig, per la qual cosa el proper mercat es trasllada al diumenge següent, dia 9 de maig.

L'ambiciosa iniciativa de celebrar un mercat mensual municipal, que s'emmarca dins de la campanya de prevenció de residus municipals "Al Prat, menys residus", busca potenciar la reutilització d'aquells objectes que ja no es fan servir però que encara poden ser útils.

D'aquesta manera, seguint una de les línies estratègiques del Programa d'Acció Municipal, es pretén conscienciar a la ciutadania que el millor residu és aquell que no es produeix.

Tot i que des de l'any 2005, data en què es va iniciar la campanya de prevenció, la ciutat acull diversos mercats d'intercanvi anuals, enguany, un cop consolidada ja la iniciativa, s'ha decidit fer un pas més per incrementar la participació i engrescar encara més a la ciutadania i s'ha establert la possibilitat d'afegir la modalitat de compra-venda als ja tradicionals intercanvis d'objectes a una, dues o tres bandes.

A més, a llarg de l'any, amb l'objectiu de potenciar la reutilització d'un grup de productes determinats, s'establiran diversos eixos temàtics entorn als quals giraran els diferents mercats. Així doncs, a mida que s'acosti el bon temps ens podrem trobar amb un mercat on hi predomini la roba esportiva i de bany o bé que, durant el període nadalenc, els objectes estrella siguin les joguines i els llibres.

Per poder vendre objectes en el mercat cal inscripció prèvia a l'Ajuntament, al telèfon 933709002 o al bloc  www.mercatsegonamadelprat.blogspot.com.

La combinació d'un mercat d'intercanvi amb un de compravenda d'objectes de segona mà, i el fet que sigui mensual, fan que aquests mercats del Prat siguin pioners a l'àrea metropolitana.:: Últimas noticias
Programa Accelera el Creixement 07.05.2018


Barcelona celebra el Año Nuevo Chino del Perro reforzando los lazos comerciales con Hong Kong 21.03.2018


El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats 05.10.2017


START UP TRAINING 27.09.2017


Mesures de suport a les empreses i al treball autònom 04.05.2017Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar