ACIP
El Prat de Llobregat a 19 de Diciembre de 2018

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


Els mossos d'esquadra al Prat

05.05.2008


Compartir|       rss

El desplegament a la ciutat del Prat de Llobregat, a partir de l’1 de novembre de 2006, ens ha situat davant de l’escenari d’una important ciutat de la comarca del Baix Llobregat que esperava amb expectació l’assumpció de les competències en seguretat ciutadana i ordre públic per part del Cos de Mossos d’Esquadra i els possibles canvis, en sentit positiu, en la creació d’un nou model policial.

El nostre objectiu com a organització és la implantació d’un model policial que s’adapta a las demandes de la societat i que aspira a la creació d’una “policia” amb un tarannà obert, implicada al màxim en la seva tasca i que té en la proximitat, la proactivitat i el servei assistencial els fonaments al voltant dels quals s’articula la confiança amb els ciutadans.
La proximitat ha de ser real, és a dir, no s’ha de satisfer una necessitat subjectiva del ciutadà sinó que cal una proximitat eficaç amb una relació fluïda, atenent als seus requeriments i aportant i recollint informació de manera contínua.
La proactivitat ha de fer-se efectiva, engegant unes accions encaminades a resoldre la seguretat present i futura, atenent que ser proactiu és anticipar-se als problemes de seguretat a mig i llarg termini.
El servei assistencial, està basat en que la policia ha d’estar al servei de la ciutadania.

El coneixement del territori en tots els seus aspectes ( geogràfic, econòmic, social, etc. ), on el Cos de Mossos d’Esquadra porta a terme les seves tasques i funcions és d’una importància cabdal, per tal de poder diversificar i adequar les actuacions policials a l’entorn i les problemàtiques existents a la ciutat. Un dels sectors rellevants de la població del Prat del Llobregat on hi ha una activitat important i en relació al qual s’han planificat estratègies d’actuació policial des del primer dia de desplegament és: el sector industrial i comercial.

A la ciutat del Prat existeixen diferents polígons industrials i parcs de negocis on estan representades un gran nombre d’empreses i alhora també hi ha una important xarxa comercial estructurada en diferents eixos en el nucli urbà de la població. En conseqüència i tenint en compte aquest escenari, des del nostre cos policial entenem que aquesta activitat industrial i comercial s’ha de poder desenvolupar en un entorn segur. És per aquest motiu que ens proposat com un objectiu prioritari: donar la màxima cobertura en termes de seguretat a empresaris i comerciants.

Des de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comissaria del Cos de Mossos d’Esquadra es planifiquen i es realitzen serveis policials diaris que consisteixen en la realització de patrullatge mòbil preventiu amb efectius policials uniformats i de paisà per tal d’evitar robatoris en les empreses ubicades en els diversos polígons industrials i patrullatge a peu per part d’efectius policials uniformats pels eixos principals de la zona comercial de la ciutat.Des del Cos de Mossos d’Esquadra es pretén continuar treballant per millorar i consolidar el nostre model policial. Volem conèixer com els col·lectius de ciutadans i ciutadanes que conformen el teixit social i associatiu del municipi del Prat de Llobregat perceben el nostre servei, per tal de poder millorar-lo dia a dia.

Actualment des de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria s’ofereix a les associacions de botiguers i empresaris la possibilitat de fer xerrades sobre  consells de seguretat. Per una altra banda El Grup de Proximitat de la nostra comissaria està elaborant el projecte d’un pla d’atenció personalitzada per als petits comerços convençuts que la participació i col·laboració directa dels botiguers farà que la nostra tasca sigui més eficaç i s’adaptarà contínuament a les seves necessitats

L’objectiu final es aconseguir que tots ens sentim més segurs a la nostra ciutat, i no només sigui una percepció sinó una realitat.

Oficina de Relacions amb la Comunitat
ABP El Prat de Llobregat
934780347 Ext. 44062:: Últimas noticias
Programa Accelera el Creixement 07.05.2018


Barcelona celebra el Año Nuevo Chino del Perro reforzando los lazos comerciales con Hong Kong 21.03.2018


El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats 05.10.2017


START UP TRAINING 27.09.2017


Mesures de suport a les empreses i al treball autònom 04.05.2017Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar