ACIP
El Prat de Llobregat a 18 de Enero de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


L'AJUNTAMENT DEL PRAT ACONSEGUEIX QUE LES COMPANYIES DE TELEFONIA MÒBIL HAGIN DE PAGAR PER L'ÚS DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL

11.11.2008


Compartir|       rss

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ratifica una ordenança municipal del Prat recorreguda per Telefònica i dicta la primera sentència a Espanya que acredita l'ús del domini públic dels ajuntaments per part de les companyies de telefonia mòbil.

El TSJC ha confirmat l'ordenança municipal del Prat que obliga les companyies de telefonia mòbil a pagar a l'Ajuntament per la utilització del domini públic municipal (infraestructures al subsòl, drets de vol, cables a la via pública...).

A través d'una sentència molt extensa (40 pàgines) la més alta instància judicial catalana declara que, per fer servir la telefonia mòbil, és indispensable la utilització de les propietats municipals.

Aquesta afirmació, que ha passat del plànol estrictament teòric al pràctic per primera vegada a l'Estat espanyol, ha estat el resultat de la confrontació de les diferents proves que tant la recurrent (Telefónica Móviles España, SA) com l'Ajuntament, assistit pels serveis jurídics de l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, han aportat al plet. Aquest organisme de la Diputació va ser l'ens que, en el seu moment, va elaborar el model d'ordenança fiscal que ha estat estudiat pel TSJC.

Així s'ha acreditat, mitjançant els informes de professors d'universitat i enginyers de telecomunicacions, que no es podria realitzar cap comunicació telefònica mòbil sense fer servir les estacions i la xarxa de commutació instal•lada al domini públic local (moltes vegades al subsòl públic) i no tan sols, com es sostenia fins ara a nivell teòric, per fer comunicacions entre telèfons mòbils i fixes, sinó també per fer únicament comunicacions entre telèfons mòbils.

Aquesta sentència suposa un estadi més en la conflictivitat jurídica que es va iniciar amb la liberalització dels sectors de subministraments generals com l'electricitat, el gas o la telefonia. Es tracta ara, com diu la sentencia del TSJC, d'atendre a criteris d'estricta justícia, incompatibles amb el gaudiment gratuït del domini públic local per part de les operadores de mòbils.
 

El Prat de Llobregat, 10 de novembre de 2008.:: Últimas noticias
Programa Accelera el Creixement 07.05.2018


Barcelona celebra el Año Nuevo Chino del Perro reforzando los lazos comerciales con Hong Kong 21.03.2018


El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats 05.10.2017


START UP TRAINING 27.09.2017


Mesures de suport a les empreses i al treball autònom 04.05.2017Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar