ACIP
El Prat de Llobregat a 14 de Noviembre de 2018

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


L'ajuntament del Prat otorga una subvenció a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer per a l'ampliació i millora del centre d'estimulació

25.02.2008


Compartir|       rss

L'Ajuntament del Prat de Llobregat ha acordat atorgar una subvenció de 125.000 euros a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat, AFA BAIX, per a l'ampliació i millora del centre d'estimulació Alois I, situat a l'avinguda d'Apel•les Mestres de la ciutat. Les obres començaran al mes de març i estaran enllestides en uns 4 mesos.

Amb aquesta subvenció, l'AFA BAIX podrà duplicar la superfície del centre Alois I gràcies a l'annexió d'un local situat al costat, fet que també permetrà duplicar el nombre de persones usuàries, que actualment són disset, amb edats compreses entre la cinquantena i la vuitantena d'anys.

A més, la subvenció municipal també permetrà la creació d'una aula específica per a l'estimulació de malalts i malaltes en fase inicial a través d'ordinadors amb programes específics i adaptables a cada cas particular. Aquestes persones faran ús de l'aula un parell d'hores cada dia o cada dos dies, en funció de les seves necessitats, i sota la supervisió d'una psicòloga.

El centre Alois I està dirigit a l'estimulació cognitiva específica de malalts i malaltes d'alzheimer, i l'integren professionals especialistes en demències. S'hi fan teràpies no farmacològiques, com ara estimulació a través d'ordinadors, activitats físiques, fisioteràpia, musicoteràpia, llenguatge, escriptura, caminar... de manera que les persones usuàries estan permanentment motivades, fet que, tal com ha quedat demostrat, ajuda a retardar l'avenç de la malaltia.

La majoria de les persones usuàries estan al centre des de primera hora del matí fins a les cinc de la tarda, incloent-hi el dinar. Aquestes hores suposen un important descàrrec per a les famílies dels malalts i malaltes, sobre les quals pesen de manera més directa els inconvenients d'aquesta malaltia. De fet, el centre Alois I també disposta d'un grup d'ajuda per a les famílies o persones cuidadores, dirigit per un psicòleg.

El Prat de Llobregat, 22 de febrer de 2007.:: Últimas noticias
Programa Accelera el Creixement 07.05.2018


Barcelona celebra el Año Nuevo Chino del Perro reforzando los lazos comerciales con Hong Kong 21.03.2018


El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats 05.10.2017


START UP TRAINING 27.09.2017


Mesures de suport a les empreses i al treball autònom 04.05.2017Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar