ACIP
El Prat de Llobregat a 21 de Febrero de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


L'ajuntament del Prat otorga una subvenció a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer per a l'ampliació i millora del centre d'estimulació

25.02.2008


Compartir|       rss

L'Ajuntament del Prat de Llobregat ha acordat atorgar una subvenció de 125.000 euros a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat, AFA BAIX, per a l'ampliació i millora del centre d'estimulació Alois I, situat a l'avinguda d'Apel•les Mestres de la ciutat. Les obres començaran al mes de març i estaran enllestides en uns 4 mesos.

Amb aquesta subvenció, l'AFA BAIX podrà duplicar la superfície del centre Alois I gràcies a l'annexió d'un local situat al costat, fet que també permetrà duplicar el nombre de persones usuàries, que actualment són disset, amb edats compreses entre la cinquantena i la vuitantena d'anys.

A més, la subvenció municipal també permetrà la creació d'una aula específica per a l'estimulació de malalts i malaltes en fase inicial a través d'ordinadors amb programes específics i adaptables a cada cas particular. Aquestes persones faran ús de l'aula un parell d'hores cada dia o cada dos dies, en funció de les seves necessitats, i sota la supervisió d'una psicòloga.

El centre Alois I està dirigit a l'estimulació cognitiva específica de malalts i malaltes d'alzheimer, i l'integren professionals especialistes en demències. S'hi fan teràpies no farmacològiques, com ara estimulació a través d'ordinadors, activitats físiques, fisioteràpia, musicoteràpia, llenguatge, escriptura, caminar... de manera que les persones usuàries estan permanentment motivades, fet que, tal com ha quedat demostrat, ajuda a retardar l'avenç de la malaltia.

La majoria de les persones usuàries estan al centre des de primera hora del matí fins a les cinc de la tarda, incloent-hi el dinar. Aquestes hores suposen un important descàrrec per a les famílies dels malalts i malaltes, sobre les quals pesen de manera més directa els inconvenients d'aquesta malaltia. De fet, el centre Alois I també disposta d'un grup d'ajuda per a les famílies o persones cuidadores, dirigit per un psicòleg.

El Prat de Llobregat, 22 de febrer de 2007.:: Últimas noticias
Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica 2018-2026 08.02.2019


Pla Estratègic de Comerç 2019-2025 08.02.2019


Reunión candidatos a la presidencia de la Cambra con ACIP 31.01.2019


Almuerzo socios y amigos ACIP 30.01.2019


Programa Accelera el Creixement 07.05.2018Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar