ACIP
El Prat de Llobregat a 13 de Diciembre de 2018

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


L'AJUNTAMENT I REPRESENTANTS SINDICALS I EMPRESARIALS SIGNEN L'ACORD LOCAL PER AL FOMENT DE L'OCUPACIÓ I LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA DEL PRAT

25.02.2013


Compartir|       rss

Aquest Acord implica destinar un milió d'euros addicional, provinent del  pressupost municipal, a aplicar mesures novedoses per ajudar les empreses de la ciutat a crear ocupació entre la població local.

Entre les mesures a destacar estan l' ajut de 500 € al mes per 6 mesos de contracte mínim a les empreses del municipi que contractin a  persones del Prat parades , i l'ajut a les persones emprenedores en la posada en marxa de la seva activitat. Aquest ajut consisteix en el pagament de 250 € mensuals durant 6 mesos, equivalent a la quota  del Règim Especial de Treballadors Autònoms.

Aquesta quantitat esmentada s'afegirà als programes anuals de Promoció Econòmica, que enguany compten amb 3,15 milions d'euros que cofinancien l'Ajuntament i la Generalitat.

 

 

Dimecres 20 de febrer se signa al Saló de Plens de la Casa de la Vila l'Acord pel foment de l'ocupació i la reactivació de l'activitat econòmica del Prat.

Els signants són l'Ajuntament del Prat (l'alcalde i els portaveus de tots els grups polítics municipals), sindicats (CCOO i UGT) i organitzacions empresarials i comercials (PIMEC Baix Llobregat, Prat Gran Comerç, Ass. Gastronomia i Turisme, Ass. d'Empresaris del Prat ACIP i Prat Empresarial).

En el marc del Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica del Prat, els signants acorden cooperar i donar suport a la implementació del Pla de mesures per a l’ocupació i la reactivació econòmica que promou l’Ajuntament.

 

APORTACIÓ D'UN MILIÓ D'EUROS

 

Al Prat, la conseqüència més dramàtica de la crisi econòmica és l'atur. De 2.696 persones aturades l'any 2007 s'ha passat a 6.222 aquest mes de gener. Lluitar contra aquesta situació i mantenir la cohesió social són eixos prioritaris de l'acció del govern municipal que, dintre de les possibilitats que permet el pressupost, pren mesures per fer que l'economia pratenca sigui més dinàmica i tingui capacitat per generar ocupació entre la població de la ciutat.

En aquest sentit s'aplica el Pla de mesures per al foment de l'ocupació i la reactivació econòmica, al qual l'Ajuntament aportarà un milió d'euros provinents directament del pressupost municipal. Aquesta aportació s'afegeix a les partides destinades als departaments d'Acció Social i Promoció Econòmica, que han experimentat forts increments en els últims anys.

Aquest Pla se suma i complementa els diferents programes de promoció econòmica i ocupació que l'Ajuntament executa anualment. Per a l'any 2013, aquests programes disposen d'una aportació de 3,15 milions d'euros, cofinançats per l'Ajuntament i la Generalitat.

 

Les mesures del Pla

Aquest Pla Municipal de mesures contra la crisi s'estructura en

dos àmbits: el foment de l'ocupació i la reactivació de l'activitat econòmica amb l'objectiu de l'ocupació. Les accions més rellevants en cadascun d'aquests

àmbits són les següents:

 

FOMENT DE L'OCUPACIÓ

 

• Plansd'ocupació

Posada en marxa d'un pla d'ocupació municipal, mitjançant el qual l'Ajuntament

contractarà persones desocupades, durant 6 mesos, per dur a terme activitats d'interès social i comunitari.

Així mateix s'estableix un pla d'ajudes adreçat a les entitats sense ànim de lucre que treballen per a la inserció laboral i comunitària. En aquest cas, l'Ajuntament subvencionarà plans d'ocupació en funció dels projectes que

presentin aquestes entitats. En total es preveuen un centenar de contractes.

Cal destacar que aquests plans d'ocupació s'afegeixen als de la Generalitat i

l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

• Ajuda a microempreses i Pimes perquè contractin aturats/des

L'Ajuntament aporta un ajut de 500 € al mes per 6 mesos de contracte mínim a les empreses del nostre municipi que contractin durant 6 mesos a persones del Prat parades. Les empreses han de

ser micro, petites i mitjanes.

 

REACTIVACIÓ DE L'ACTIVITAT ECONÒMICA

 

• Ajuda als autònoms

L'Ajuntament ajudarà a les persones emprenedores en la posada en marxa de la seva activitat. L'ajuda consisteix en el pagament d'una ajuda de 250 € mensuals durant 6 mesos, equivalent a la quota mensual del Règim Especial de Treballadors Autònoms.

 

• Ajuts al lloguer en centres d'empreses

L'Ajuntament aporta ajudes de fins 200 € mensuals, durant un any, dirigit a emprenedors i emprenedores que lloguin un espai en un centre d'empreses o de negocis del municipi.

 

• Fiscalitat municipal

L'Ajuntament continuarà aplicant les mesures adoptades des de l'any 2009 de exempció de tots els impostos i taxes municipals per l'inici d'activitats a totes aquelles persones físiques o jurídiques que iniciïn una activitat empresarial en el nucli urbà del Prat. Les exempcions afecten l'impost sobre construccions i les taxes per llicència d'obres, llicència d'obertura, residus comercials i autorització sanitària.

 

PROGRAMA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I OCUPACIÓ:

3,15 MILIONS D'EUROS PER A 2013

 

A més del Pla de mesures per a l'ocupació i la reactivació econòmica, exposat en les línies precedents i que es finança amb 1 milió d'euros d'aportació municipal directa, el Centre de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Prat (CPE) desenvolupa anualment diversos programes de promoció econòmica i ocupació cofinançats amb la Generalitat.

 

Per al 2013 aquests programes, que tenen una dotació de 3,15 milions d'euros, són els següents:

 

• Plans d'ocupació municipals d'interès social

• Programes de formació i treball

• Programes de formació per a l'ocupació

 

 

El Prat de Llobregat, 20 de febrer de 2013
:: Últimas noticias
Programa Accelera el Creixement 07.05.2018


Barcelona celebra el Año Nuevo Chino del Perro reforzando los lazos comerciales con Hong Kong 21.03.2018


El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats 05.10.2017


START UP TRAINING 27.09.2017


Mesures de suport a les empreses i al treball autònom 04.05.2017Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar