ACIP
El Prat de Llobregat a 26 de Marzo de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


La Fundació CRAM celebra el seu Torna a casa 2011

21.10.2011


Compartir|       rss

La Fundació CRAM allibera 8 exemplars de tortuga babaua recuperades al Centre de Recuperació d’Animals Marins


La Fundació CRAM per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins celebra el pròxim 22 d’octubre a la platja del Prat del Llobregat el Torna a casa 2011. Es tracta d’un acte públic en el que la Fundació allibera al mar els exemplars de tortuga que ha recuperat a les seves instal·lacions clíniques.


L’acte es planteja com una jornada a favor del medi marí en la que a més de reintroduir en el seu hàbitat aquesta espècie en extinció, s’organitzen activitats de sensibilització ambiental per a tot tipus de públic. Un acte esperat i molt ben acollit per a tots els ciutadans en una jornada en què les famílies, sobretot els més petits, prenen protagonisme.


A l’acte d’enguany hi assistiran la Directora General de Pesca de la Generalitat, M. Mercè Santmartí, l’alcalde del Prat del Llobregat, Lluis Tejedor i representants d’obres socials d’entitats financeres que col·laboren amb la conservació del medi marí, representant de la UAB que col·laboren amb la Fundació en estudis científics i representants de la Fundació CRAM.


El Torna a casa és l’esdeveniment que millor simbolitza la raó de ser de la Fundació CRAM, ja que la seva activitat principal és la clínica i rescat de fauna marina amenaçada. Paral·lelament, la Fundació porta a terme diverses línies de treball en conservació, investigació i formació, acompanyades sempre d’accions de sensibilització social sobre l’estat del medi marí i la seva problemàtica.


La Fundació CRAM aprofitarà l’acte per a presentar un projecte de conservació de tortugues marines que ha desenvolupat amb la col·laboració de l’Obra Social Caja Madrid. Es tracta del projecte “Reducció de la captura accidental de tortugues marines en xarxes d’arrossegament” en la que s’ha fet una prova pilot amb pescadors del delta de l’Ebre amb un dispositiu que s’instal·la a la xarxa d’arrossegament amb la finalitat d’evitar la captura accidental d’aquestes espècies en extinció.

DIA:

Dissabte 22 d’octubre de 2011


HORA:

10:30 hores - inici de l’acte amb activitats de sensibilització mediambiental per a la ciutadania (exposició sobre amenaces a la biodiversitat i accions de conservació, activitats infantils de sensibilització ambiental, i inici concurs de figures de sorra).

10:45 hores – Convocatòria a mitjans de comunicació per al seguiment de l’acte a la carpa de PREMSA.

11 hores – Inici recorregut amb la comitiva de personalitats, presidida per M. Mercè Santmartí, Directora General de Pesca de la Generalitat de Catalunya, i encapçalada pel president de la Fundació CRAM, Ferran Alegre, presentant els diferents espais que configuren l’acte i els projectes de conservació que ha dut a terme la Fundació CRAM amb la col·laboració d’altres entitats.

Emmarcat dins d’aquest recorregut es farà la presentació del projecte de conservació que ha desenvolupat la Fundació CRAM amb la col·laboració de l’Obra Social Caja Madrid.

Els components de la comitiva són representants de l’administració, universitat, obres socials d’entitats financeres i altres representants de l’entorn de la Fundació CRAM:

 

  • Lluis Tejedor, alcalde del Prat del Llobregat.
  • Josep Lluis Pal, patró de la Fundació CRAM.
  • Sergi Capell, representat Obra Social Caja Madrid.
  • Ignasi López, representant de la Fundació “la Caixa”.
  • Representant del voluntariat de la Fundació CRAM.
  • Representant de la Universitat Autònoma de Barcelona.

11:45 hores – La comitiva finalitza el recorregut a l’espai de concurs de figures de sorra on es premia a tots els participants.

12 hores – Alliberament tortugues. La comitiva arriba a la zona d’alliberament per a procedir a l’alliberament del primer exemplar de tortuga marina encapçalat per la Directora General de pesca, M. Mercè Santmartí, i acompanyada pels representants de la comitiva.


En segueixen els 7 exemplars restants recuperats. En total 8 exemplars de tortuga de l’espècie Caretta caretta es reintroduiran en el seu hàbitat natural.


12:45 hores – Els representants de la comitiva atendran als mitjans de comunicació a petició.


13:30 hores – final de la jornada


LLOC:
Platja del Prat del Llobregat

 

Més informació a:

FUNDACIÓ CRAM / Àrea de Comunicació
Telèfon: 607 38 54 62 Responsable de Comunicació: Elsa Jiménez
Correu electrònic: com@cram.org Web: www.cram.org
:: Últimas noticias
Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica 2018-2026 08.02.2019


Pla Estratègic de Comerç 2019-2025 08.02.2019


Reunión candidatos a la presidencia de la Cambra con ACIP 31.01.2019


Almuerzo socios y amigos ACIP 30.01.2019


Programa Accelera el Creixement 07.05.2018Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar