ACIP
El Prat de Llobregat a 21 de Febrero de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


La lluita contra la pobresa i l’exclusió és una línia d’actuació prioritària per a l’entitat financera en la conjuntura actual

04.06.2014


Compartir|       rss

L’Obra Social ”la Caixa” reforça la seva acció social al Prat de Llobregat per atendre col·lectius en situació de vulnerabilitat

 

  • L’Ajuntament i l’entitat signen un acord per establir un model d’acció social integral al Prat de Llobregat.
  • La col·laboració es canalitzarà a través de tres programes de l’Obra Social ”la Caixa”: CaixaProinfància, centrat en l’atenció a famílies amb infants desfavorits; Incorpora, dirigit a fomentar la contractació de persones en risc o situació d’exclusió; i Intervenció Comunitària Intercultural, enfocat a promoure la millora de la convivència i la cohesió social en contextos multiculturals. 
  • L’Obra Social destinarà 465.000 euros al desenvolupament d’aquestes iniciatives a la ciutat, i comptarà amb la col·laboració de diferents entitats socials de la zona.

 

El Prat de Llobregat, 3 de juny de 2014. L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, i el director general de la Fundació ”la Caixa”, Jaume Lanaspa, han presentat avui una aliança entre ambdues institucions amb l’objectiu d’establir un model d’acció social integral a la ciutat centrat en l’atenció a les persones en risc o situació d’exclusió.

 

 

La col·laboració entre el consistori i l’Obra Social ”la Caixa” se centrarà en tres àmbits: la lluita contra la pobresa infantil, el foment de la contractació de persones desfavorides i la intervenció social en contextos multiculturals.

Així doncs, es concretarà en el desenvolupament de tres programes de l’Obra Social al Prat de Llobregat, als quals l’entitat financera destinarà 465.000 euros durant el 2014. Concretament, CaixaProinfància, dirigit a l’atenció a famílies en situació de vulnerabilitat i que ja ha atès més de 340 infants al Prat; Incorpora, centrat en la integració laboral de col·lectius desfavorits (amb 150 llocs de treball facilitats al Prat); i Intervenció Comunitària Intercultural, enfocat a promoure la millora de la convivència i la cohesió social.

L’objectiu d’aquesta aliança és crear sinergies entre ambdues institucions per millorar l’eficàcia de les seves actuacions a la ciutat en favor de col·lectius en risc o situació d’exclusió. A més, diferents entitats socials de la zona oferiran la seva col·laboració fomentant el treball en xarxa.

 

Obra Social ”la Caixa”: més compromesos que mai

El compromís de ”la Caixa” amb les necessitats de la societat en què desenvolupa la seva activitat financera i amb el benestar de les persones, un dels seus trets més definitoris i diferencials des del 1904, assoleix una dimensió més gran en les circumstàncies actuals. Tot i les dificultats, l’entitat manté el pressupost de l’Obra Social per al 2014 en 500 milions d’euros, la mateixa xifra pressupostada per als sis anys precedents.

En aquest sentit, el 67 % del pressupost (334,9 milions d’euros) es destinarà al desenvolupament de programes socials i assistencials. La resposta a les problemàtiques socials més urgents i l’atenció a les persones més vulnerables continuen sent prioritats fonamentals.

La creació d’oportunitats laborals a través d’Incorpora (que va promoure 14.639 llocs de treball l’any passat), la lluita contra la marginació i la pobresa a Espanya (amb 58.000 infants atesos el 2013), l’accés a un habitatge digne (amb 18.000 pisos socials distribuïts a tot l’Estat), la gestió de la diversitat cultural, i l’envelliment actiu i saludable mantenen la condició de línies d’actuació estratègiques de l’Obra Social ”la Caixa”.

L’any 2013, més de 8,7 milions de persones van participar i van ser beneficiàries de les 42.546 activitats impulsades per l’Obra Social ”la Caixa”, primera obra social d’Espanya.

 

 

Més informació:

Departament de Comunicació de l’Obra Social ”la Caixa”

Neus Contreras: 934 046 073 / ncontreras@fundaciolacaixa.es

Ariadna Puig: 934 044 095 / apuig@fundaciolacaixa.es

Sala de Premsa Multimèdia http://premsa.lacaixa.es/obrasocial/
:: Últimas noticias
Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica 2018-2026 08.02.2019


Pla Estratègic de Comerç 2019-2025 08.02.2019


Reunión candidatos a la presidencia de la Cambra con ACIP 31.01.2019


Almuerzo socios y amigos ACIP 30.01.2019


Programa Accelera el Creixement 07.05.2018Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar