ACIP
El Prat de Llobregat a 18 de Enero de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


LLUÍS TEJEDOR ALERTA DE LA GRAVETAT DE LA INSUFICIÈNCIA DE RECURSOS DELS AJUNTAMENTS I RECLAMA UNA REFORMA DEL SISTEMA DE FINANÇAMENT MUNICIPAL

10.09.2008


Compartir|       rss

En un discurs pronunciat durant un acte de la Comissió Municipalista, òrgan d'enllaç permanent entre la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), celebrat avui dijous al Palau de la Generalitat per reclamar un nou model de finançament municipal.

Durant l’acte, presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i els presidents de les dues entitats municipalistes, Manuel Bustos (FMC) i Salvador Esteve (ACM), i amb la presència d'alcaldes com el del Prat, Lluís Tejedor, s'ha llegit una declaració del municipalisme català sobre finançament.

Segons ha explicat Lluís Tejedor en declaracions a El Prat Ràdio, "l'actual sistema de finançament local es caracteritza per la seva precarietat, per ser un sistema anacrònic i pràcticament pre-democratic. El problema més greu és el de la insuficiència de recursos. Els ajuntaments de pobles i ciutats cada vegada hem d'atendre més demandes, especialment d'atenció social"

Segons l'alcalde, aquesta situació s'agreuja "en èpoques de crisi com l'actual,  en què les despeses corrents dels municipis s'incrementen. Per tant, el sistema requereix una reforma, en primera instància per part del Govern de l'Estat i en segona instància per part del Govern de la Generalitat".

Tejedor considera paradoxal que "mentre l'Estat està negociant el nou sistema de finançament de les comunitats autònomes, els ajuntaments restem exclosos del procés. Cal alertar de que una bona part del benestar de les persones depèn directament no de les polítiques de l'Estat, sinó de molts serveis que prestem voluntàriament els ajuntaments".

Us adjuntem el discurs que, en el transcurs de l'acte, ha pronunciat l'alcalde del Prat, que alhora és vicepresident de la FMC i responsable de política municipal d'ICV.


El Prat de Llobregat, 10 de setembre de 2008.:: Últimas noticias
Programa Accelera el Creixement 07.05.2018


Barcelona celebra el Año Nuevo Chino del Perro reforzando los lazos comerciales con Hong Kong 21.03.2018


El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats 05.10.2017


START UP TRAINING 27.09.2017


Mesures de suport a les empreses i al treball autònom 04.05.2017Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar