ACIP
El Prat de Llobregat a 21 de Febrero de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


NOTA DE PREMSA INAUGURACIÓ CENTRE DE RECUPERACIÓ FUNDACIÓ CRAM

21.03.2011


Compartir|       rss

Amb aquesta iniciativa, el CRAM esdevé un referent europeu en la gestió de crisis mediambientals
La Fundació CRAM inaugura un centre capdavanter en conservació de fauna marina

El Prat del Llobregat, 19 de març de 2011.- La Fundació CRAM ha inaugurat avui el nou Centre de Recuperació d’animals marins als espais naturals del delta del Llobregat, a Barcelona. L’acte inaugural ha començat a les 11 hores amb els parlaments de l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, del president de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins, Ferran Alegre, de la subdelegada del Govern d’Espanya, Montserrat García, i del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder.

Es tracta de les primeres instal·lacions a nivell europeu dissenyades especialment per al tractament de cetacis, tortugues i aus marines. A més, el nou centre permet disposar de capacitat de reacció davant de grans impactes ambientals que pugui patir el medi marí, com epidèmies, vessaments de petroli o altres marees tòxiques, esdevenint el punt de partida cap al desenvolupament de projectes i protocols d’actuació per a fer front a contingències mediambientals que afectin a la fauna marina amenaçada. Amb la nova infraestructura, la Fundació CRAM esdevé un referent en la lluita contra les amenaces a la biodiversitat marina i a favor de la conservació d’espècies amenaçades.

El nou Centre de Recuperació disposa d’un recinte de 18.000 metres quadrats que inclouen una clínica de recuperació d’animals, amb diferents piscines i tancs destinats al tractament dels exemplars arribats al centre i a la seva reintroducció en el mar en el menor temps possible, un edifici d’administració, personal i educació, i un espai d’estudis postmortem.

A més de l’activitat de rescat, clínica i recuperació d’espècies marines amenaçades, el nou centre podrà acollir cada any milers de visites guiades dirigides i adaptades a tot tipus de públic. Centres escolars, públic adult, familiar i grups podran visitar les noves instal·lacions i gaudir de les activitats educatives i de sensibilització ambiental que s’hi duen a terme. Els visitants podran viure en primera persona l’activitat diària del centre, conèixer les espècies marines que habiten al Mediterrani i descobrir de quina manera poden ajudar a conservar els ecosistemes marins i les espècies que hi habiten. L’objectiu de la Fundació CRAM és sensibilitzar a la societat de les problemàtiques que afecten al medi ambient i a tot l’entorn marí, aprofitant l’excel·lent posició geogràfica on es troba el nou centre com un marc educatiu ideal on poder reflectir la política

INSTAL·LACIONS

EDIFICI DE CLÍNICA

 • Per a fer front als impactes sobre el medi marí, com epidèmies o vessaments de petroli, el Centre de Recuperació disposa d’unes instal·lacions úniques a nivell europeu per al tractament de cetacis, tortugues i aus marines. A més, la Fundació compta amb un equip humà preparat per a l’acció a favor del medi marí les 24 hores, 365 dies a l’any, en tot el litoral català.La Direcció General del Medi Natural, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya té contractat el servei a la Fundació CRAM d’assistència a espècies marines amenaçades al litoral català.

 • Amb la finalitat de reproduir fidelment les condicions de vida en llibertat de les espècies arribades a la clínica, els espais aquàtics són fidels a les característiques de l’hàbitat mediterrani. L’objectiu és aconseguir l’efecte d’una “parcel·la de mar”

 • Tortugues, dofins o aus són algunes de les espècies que disposen d’una àrea de cures a l’edifici clínic amb instal·lacions que estan dotades de quiròfans, raigs X, ecògrafs i altres aparells mèdics que possibiliten la realització de diagnòstics precisos.EDIFICI D’INVESTIGACIÓ


 • Gràcies als estudis sobre clínica i recuperació d’animals amenaçats, el Centre de Recuperació suposa l’impuls d’un Think Tank especialitzat en biologia i veterinària a Catalunya, convertint-se en un referent europeu en la creació i transferència de coneixements relacionats amb la conservació del medi marí.

 • L’espai d’estudis postmortem permet als científics realitzar necròpsies quan es requereix aclarir els motius de la mort d’alguns animals. Aquest fet suposa una generació de coneixement específic del centre molt útil en accions d’investigació conjunta amb altres entitats de l’àmbit de la veterinària y la biologia.

EDIFICI D’EDUCACIÓ

 • Per a fer front als nous reptes globals que afecten al medi marí, l’únic camí és la educació i la difusió sobre les problemàtiques que l’afecten. Per aquesta raó, les instal·lacions del Centre de Recuperació disposen de capacitat per a acollir milers de visitants cada any, i atreure estudiants i científics de tot el món dedicats a l’estudi del mar i de les seves espècies.

 • Més de 100.000 persones podran visitar anualment el Centre de Recuperació. El disseny de les piscines amb parets de vidre, opaques per dins i visibles per fora, permetran observar les evolucions dels animals sense molèsties per a les espècies, continuant la tasca educativa sense interaccionar amb els animals, tret que ha caracteritzat sempre les activitats del CRAM.

 • El recinte està inclòs en una zona d’elevat interès natural i paisatgístic, el Delta del Llobregat, el que permet situar el CRAM dins dels itineraris guiats de la zona i ampliar, d’aquesta forma, les activitats de difusió.

LA FUNDACIÓ

La Fundació CRAM és una entitat privada sense ànim de lucre destinada a la conservació i recuperació del medi marí i les seves espècies amenaçades.

MISSIÓ

La missió de la Fundació és protegir la biodiversitat marina davant les amenaces globals a través d’accions locals.

La Fundació CRAM s’ha convertit en un referent en el camp de la recuperació i clínica de la fauna marina gràcies a les seves accions a nivell nacional i internacional a través de la cooperació amb altres entitats.

OBJECTIUS

 • Desenvolupar el coneixement de les malalties i de l’assistència clínica a les espècies marines amenaçades utilitzant tècniques no invasives ni doloroses, en un marc de respecte a l’individu i amb l’objectiu de reintroduir-lo en el seu medi natural en el menor temps possible.

 • Fomentar projectes d’investigació aplicada a la reproducció d’espècies i a la conservació d’hàbitats en col·laboració i sinergia amb altres institucions.

 • Generar a través de les diferents eines de comunicació una sensibilització i una educació destinades a tots els àmbits socials per tal d’afavorir la conservació del medi marí.

 • Establir programes de cooperació internacional amb països que no disposin de suficients recursos per facilitar-los mitjans i coneixements que ajudin a la conservació i recuperació de la seva biodiversitat.

 • Desenvolupar protocols d’actuació davant de contingències ambientals que pugui patir el medi marí i que posin en perill la fauna marina amenaçada.

Més informació a:

FUNDACIÓ CRAM / Àrea de comunicació
Responsable de Comunicació: Elsa Jiménez
Telèfon: 607 38 54 62
Correu electrònic: com@cram.org
Web: www.cram.org:: Últimas noticias
Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica 2018-2026 08.02.2019


Pla Estratègic de Comerç 2019-2025 08.02.2019


Reunión candidatos a la presidencia de la Cambra con ACIP 31.01.2019


Almuerzo socios y amigos ACIP 30.01.2019


Programa Accelera el Creixement 07.05.2018Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar