ACIP
El Prat de Llobregat a 14 de Diciembre de 2018

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


PIMEC demana als ajuntaments que tinguin com a principal prioritat pagar les factures pendents a pimes i autònoms

12.09.2011


Compartir|       rss

Recomana que els ens locals facin servir la línia ICO habilitada, i que de moment pocs han decidit utilitzar.

Davant del risc d’impagaments i el deute dels ajuntaments que està emergint, PIMEC demana als ens locals que es fixin com a principal prioritat pagar les factures pendents a pimes i autònoms. Josep González, president de PIMEC, ha assenyalat que “els ajuntaments no han de deixar de pagar les empreses, perquè són aquestes les que generen riquesa i ocupació, i les que poden provocar la reactivació econòmica”.

En la situació actual, l’empresariat necessita recuperar ràpidament la liquiditat que té paralitzada en les factures no cobrades dels ajuntaments, i que en alguns casos arriben als dos anys. Igualment, PIMEC entén que els ajuntaments tenen un model de finançament precari que cal millorar, i ha expressat ja en diverses ocasions la voluntat de donar suport a les entitats locals per reclamar un finançament adient.

A curt termini, però, recomana que facin servir la línia de l’ICO que s’ha habilitat, la qual permet pagar les factures que els ajuntaments deuen a pimes i autònoms, i que fins a l’actualitat pocs ajuntaments han utilitzat. PIMEC ha estat incidint en aquesta mesura fins que el Govern central l’ha feta realitat. La patronal també demana prioritzar el pagament als proveïdors que estan suportant els deutes més elevats. A més, recorda que durant aquest 2011 les Administracions Públiques tenen l’obligació per llei de pagar les factures a 50 dies, i que al 2013 ho hauran de fer a 30 dies, tal com també preveu la directiva europea. PIMEC insisteix, a més, que la llei contempla el pagament de l’interès de demora per part de les Administracions en cas d’impagament, i que les empreses el poden exigir. Actualment, aquest interès és de 8 punts.

PIMEC, com a membre constituent de la Plataforma Multisectorial contra la Morosidad, ha assenyalat que cal que ajuntaments, autonomies i Estat delimitin el deute amb els proveïdors, reconeguin el deute que tenen i així comencin a cercar solucions financeres per saldar-lo, i elaborin plans d’amortització en un període determinat de temps.
:: Últimas noticias
Programa Accelera el Creixement 07.05.2018


Barcelona celebra el Año Nuevo Chino del Perro reforzando los lazos comerciales con Hong Kong 21.03.2018


El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats 05.10.2017


START UP TRAINING 27.09.2017


Mesures de suport a les empreses i al treball autònom 04.05.2017Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar