ACIP
El Prat de Llobregat a 21 de Febrero de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


PIMEC reclama que els Pressupostos de l’Estat incorporin els compromisos del Govern a favor de les pimes

01.10.2012


Compartir|       rss

 

  • Entén la rebaixa de la despesa i lamenta que el interessos del deute esdevingui la segona partida pressupostària
  • Rebutja que el Govern no compleixi el compromís de rebaixar les cotitzacions socials, sobretot després d’haver eliminat les bonificacions i pujar l’IVA
  • Demana que s’avenci la Llei d’Emprenedors, es desenvolupi el règim sancionador de la Llei contra la Morositat i s’introdueix el criteri de caixa al pagament de l’IVA, un altre compromís del Govern
  • Creu encertada l’actualització optativa dels balanços, tot i que serà incert el seu impacte fiscal
  • Caldrà veure com s’apliquen mesures a priori positives com el contracte dual, el mercat de pagarés d’empresa i el foment del MAB.

 

Barcelona, 22 de setembre del 2012. La proposta de Pressupostos Generals de l’Estat presentada ahir pel Govern espanyol incorpora esforços importants, tant pel cantó dels ingressos com de despeses, que PIMEC entén imprescindibles en el camí de consolidació fiscal i reducció del dèficit. La patronal, en una primera valoració de la proposta presentada ahir, lamenta però que els interessos del deute públic hagi esdevingut la segona partida pressupostària, amb uns 40.000 milions €, només darrera de les pensions.

Després dels canvis a l’IRPF i l’IVA, les mesures previstes d’augment de la despesa seran ara més selectives i en destaca l’actualització de balanços. La seva aplicació és voluntària i podria afavorir algunes empreses, però és dubtós el seu impacte fiscal, sobretot havent vist els efectes decebedors de l’amnistia fiscal. Altres mesures sobre l’impost de societats afecten les grans empreses però eliminen incentius a la reinversió. PIMEC continua reclamant un tracte fiscal més favorable a la reinversió de beneficis i la capitalització de les pimes.

PIMEC rebutja amb contundència que el Govern no compleixi el seu compromís de rebaixar les cotitzacions socials en un punt el 2013 i en reclama una rectificació, sobretot després que el RDL 20/2012 del juliol hagi eliminat gairebé totes les bonificacions a la ocupació. No més amb la supressió de la bonificació per treballadors de 61 a 64 anys, les empreses catalanes hauran de suportar un sobrecost anual de 1.200 milions €. L’entitat demana que es compensi amb una rebaixa general de les cotitzacions el 2013, tal com havia anunciat el mateix Govern .

Pel que fa a les reformes estructurals, PIMEC manifesta el seu recolzament inicial en una primera lectura, tot i que caldrà veure com s’apliquen algunes mesures com el nou mercat de pagarés, el contracte de treball per formació dual o el foment del Mercat Alternatiu Borsari (MAB). En aquest sentit, PIMEC demana que com a primeres mesures de recolzament efectiu a les pimes, s’acceleri l’aprovació de la Llei d’Emprenedors (prevista pel 2013), s’introdueixi el criteri de caixa al pagament de l’IVA i es promulgui el règim sancionador de la Llei contra la Morositat.
:: Últimas noticias
Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica 2018-2026 08.02.2019


Pla Estratègic de Comerç 2019-2025 08.02.2019


Reunión candidatos a la presidencia de la Cambra con ACIP 31.01.2019


Almuerzo socios y amigos ACIP 30.01.2019


Programa Accelera el Creixement 07.05.2018Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar