ACIP
El Prat de Llobregat a 13 de Diciembre de 2018

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


RECEPCIÓ DELS PROP DE 750 INFANTS SAHRAUÍS QUE ARRIBEN A CATALUNYA

02.07.2008


Compartir|       rss

Com cada any, l’Ajuntament del Prat organitza la recepció dels centenars d’infants sahrauís que arriben a l’aeroport del Prat per passar a Catalunya uns dies amb les famílies acollidores.

Prop de 750 infants sahrauís arriben entre ahir i dijous a l'aeroport del Prat per passar dos mesos de l’estiu amb famílies acollidores d'arreu de Catalunya, deu de les quals són del Prat. Des que baixen de l’avió i fins que són distribuïts entre les famílies que els acolliran, els infants són atesos per personal voluntari amb el suport de l’Ajuntament del Prat.

Així, l’Ajuntament adequa l’institut IES Ribera Baixa, on es fa la recepció dels infants (organitza les aules, neteja l’interior i el pati, instal•la contenidors per a la brossa, instal•la refrigeradors per a la conservació dels aliments i les begudes, coordina la consergeria per rebre els infants que arriben de matinada...). També subministra el menjar per a tots els infants i les persones sahrauís i catalanes que els acompanyen.

L’Ajuntament coordina els seus diferents departaments (Salut Pública, Manteniment i Serveis, Esports, Programes...) per facilitar els serveis als infants, com les demandes de revisions mèdiques de pediatres de l'ICS.

El consistori pratenc fa campanyes amb l'entitat "El Prat amb el Sàhara" per obtenir el màxim de famílies acollidores. També subvenciona aquesta entitat per cobrir part de les despeses que ocasiona l'estància dels infants, com el pagament de tots els bitllets d'avió dels infants que es queden al Prat.

A través del departament d'Esports de l'Ajuntament es faciliten casals d'estiu per a tots els infants sahrauís i entrada gratuïta a les piscines per a totes les persones membres de les famílies acollidores.
 
Tota aquesta feina implica, a més, a un conjunt de persones, entitats:

•    IES Ribera Baixa, per oferir  les seves instal•lacions i al jovent solidari de l'institut, per la seva col•laboració voluntària.
•    Centre comercial Carrefour – Prat, per la donació de productes (paper de wàter, paper de mans, tovallons...).
•    Supermercats Condis, per la donació de productes.
•    Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), pel transport dels infants de l’aeroport a l’IES Ribera Baixa.
•    Creu Roja, pel dispositiu d’atenció sanitària.
•    Institut Català de la Salut (ICS), per l’atenció sanitària que dispensen als infants durant la seva estada a Catalunya.

El Prat de Llobregat, 2 de juliol de 2008. :: Últimas noticias
Programa Accelera el Creixement 07.05.2018


Barcelona celebra el Año Nuevo Chino del Perro reforzando los lazos comerciales con Hong Kong 21.03.2018


El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats 05.10.2017


START UP TRAINING 27.09.2017


Mesures de suport a les empreses i al treball autònom 04.05.2017Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar