ACIP
El Prat de Llobregat a 22 de Marzo de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


Simulacre de fuita química a les instal·lacions de l´empresa Cromogenia Units S.A. a la Zona Franca de Barcelona

11.03.2014


Compartir|       rss

 

  • 15 centres educatius, entre altres empreses i centres administratius propers a la zona de l’accident, participaran en el simulacre amb la pràctica d’un exercici de confinament
  • En aquest simulacre es coordinaran els cossos d’emergències de la Generalitat i dels ajuntaments del Prat de Llobregat, de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat
  • Protecció Civil de la Generalitat activarà el Pla d’emergències exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT). Trobareu tota la informació del simulacre al web

 

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha organitzat, dimecres 12 de març, juntament amb l’empresa de productes químics Cromogenia Units, SA, un simulacre de fuita química a les instal·lacions que l’empresa té a la Zona Franca de Barcelona i que suposarà l’activació en fase d’emergència del Pla d’emergències exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) de la Generalitat.

Per a la realització d’aquest simulacre, es coordinaran els cossos d’emergències de la Generalitat i dels ajuntaments del Prat de Llobregat, Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat i l’emergència la comandaran els Bombers de Barcelona.

En produir-se l’accident, s’activaran els protocols d’avís al telèfon d’emergències 112, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, als cossos d’emergències i a la població.

L’avís a la ciutadania es farà a través del so de les dues sirenes ubicades a la zona d’alerta (sirena del Prat i sirena de la Zona Franca) (so d’inici) i (so final), amb missatges a mòbils amb l’aplicació d’avisos d’emergències de Protecció Civil de la Generalitat, avisos emesos pels municipis afectats, i a través del Twitter @emergenciescat. Cal recordar que, en cas d’accident real, també s’hauria de fer seguiment de l’emergència a través dels mitjans de comunicació.

En aquest simulacre es comptarà amb la participació de 15 centres educatius, 14 del Prat de Llobregat i l’escola bressol de Mercabarna que, quan sentin el so de la sirena i/o rebin l’avís de les autoritats, segons quina és la seva ubicació, realitzaran un exercici de confinament. Recordem que el confinament és la primera mesura d’autoprotecció que s’ha de prendre en cas d’accident químic, si les autoritats no indiquen el contrari. Podeu trobar tots els consells de Protecció Civil a www.gencat.cat/interior/riscquimic. Els mitjans de comunicació podran fer seguiment de l’exercici de confinament que es farà a l’Escola Josep Tarradellas del Prat de Llobregat (c/. Pau Casals 140-144).

Els mitjans que estiguin interessats a cobrir la informació hauran d’acreditar-se al telèfon 935542623 o bé per correu electrònic a premsa.protecciocivil@gencat.cat

 

També participaran en l’exercici, amb l’activació dels seus plans d’emergència, les empreses Mercabarna i Nissan, així com les empreses del sector químic afectades per la directiva SEVESO sobre control dels riscos inherents als accidents greus amb substàncies perilloses, entre altres indústries i empreses de la zona del Prat i de Barcelona. A més, activaran el seu Pla d’autoprotecció Renfe, Adif i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en les seves infraestructures properes a la zona del simulacre.

 

Per a més informació sobre l’exercici podeu consultar: enllaç simulacre Cromogenia
:: Últimas noticias
Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica 2018-2026 08.02.2019


Pla Estratègic de Comerç 2019-2025 08.02.2019


Reunión candidatos a la presidencia de la Cambra con ACIP 31.01.2019


Almuerzo socios y amigos ACIP 30.01.2019


Programa Accelera el Creixement 07.05.2018Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar