ACIP
El Prat de Llobregat a 22 de Marzo de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


UNS 750 INFANTS SAHRAUÍS ARRIBARAN AL PRAT ENTRE EL 2 I EL 4 DE JULIOL PER PASSAR L'ESTIU AMB FAMÍLIES CATALANES

17.06.2008


Compartir|       rss

Aquests infants arriben, després d'un llarg i dur viatge, primer pel desert i, més tard, a bord d'un avió que molts d'ells veuen per primera vegada, a l'aeroport del Prat de Llobregat.

Prop de 750 infants sahrauís arribaran entre els dies 2 i 4 de juliol a l'aeroport del Prat procedents dels camps de refugiats de Tinduf, a Algèria. Enguany, famílies del Prat acolliran a 10 infants, dos més que l’any passat. La resta es distribuiran entre les famílies acollidores arreu de Catalunya.

Durant els dos mesos que s’estaran al Prat, els infants faran diverses activitats als casals i equipaments esportius de la ciutat.

Enguany es faran dues trobades amb tots els infants sahrauís que passen l'estiu a Catalunya. Una es farà el dia 20 de juliol a Sant Cugat i l'altra, d’àmbit més local, al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa del Prat, que es farà el dia 26 de juliol. En aquesta segona trobada es farà un sopar que, com en altres edicions, pretén recaptar fons per ajudar a les persones refugiades del Sàhara i donar a conèixer la situació excepcional en què viuen.

Una mica d'història
Des de l'any 1995, un grup de nens i nenes provinents dels camps de refugiats del Sàhara venen a passar l'estiu amb famílies de tota Catalunya.

En un principi, l'ONG Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS Catalunya) era l'encarregada de l'organització de les colònies d'estiu, però els últims 3 anys (comptant aquest) és el Frente Polisario qui organitza l'arribada d'aquests nens i nenes d'edats compreses entre 6 i 12 anys.

Des del seu inici, l'Ajuntament del Prat de Llobregat ha col•laborat intensament en la coordinació de tota la logística necessària per a la recepció i posterior distribució dels infants a tot Catalunya.

Això ha estat possible gràcies a un treball de coordinació conjunta entre el Frente Polisario, personal tècnic de l'Ajuntament del Prat, l'equip directiu de l'IES Ribera Baixa (centre receptor de tots els infants i de primera acollida) i les persones membres de l'entitat "El Prat amb el Sàhara". Aquest any, per primera vegada, es compta amb un grup de joves de l'IES Ribera Baixa que col•laboren voluntàriament.
 
El Prat de Llobregat, 17 de juny de 2008:: Últimas noticias
Pacte local per a l’ocupació i l’activitat econòmica 2018-2026 08.02.2019


Pla Estratègic de Comerç 2019-2025 08.02.2019


Reunión candidatos a la presidencia de la Cambra con ACIP 31.01.2019


Almuerzo socios y amigos ACIP 30.01.2019


Programa Accelera el Creixement 07.05.2018Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar