ACIP
El Prat de Llobregat a 21 de Febrero de 2018

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


Valoració de PIMEC sobre l’IPC d’octubre de 2012

13.11.2012


Compartir|       rss


Barcelona, 13 de novembre de 2012. La inflació espanyola del mes d’octubre augmenta 0,8 percentual respecte el mes anterior i situa la variació interanual de l’IPC en el 3,5%, una dècima per sobre la registrada el mes anterior. De la seva banda, l’IPCA (harmonitzat) augmenta, cinc dècimes i se situa en el 3,5%, un punt per sobre la del conjunt de la Unió Monetària (2,5%), agreujant el canvi de la tendència observada al setembre en què creixia per sobre després de mantenir-se inferior uns mesos. Per la seva incidència, destaquen els augments en termes interanuals dels preus dels productes energètics (11,2%), dels aliments i begudes no alcohòliques (2,5%), de les begudes alcohòliques i tabac (5,5%), del transport (6,5%), de l’habitatge (6,1%), a partir dels increments en l’electricitat, gas i aigua (11,2%) i de la medecina (10,5%), a partir dels augments dels medicaments i, la disminució de la taxa interanual de les comunicacions (-1,7%). De la seva banda, la inflació subjacent augmenta nou dècimes en termes mensuals i se situa en el 2,5%.

A Catalunya, els preus al consum augmenten un punt en relació al setembre, el que situa la variació interanual en el 4,2%, set dècimes per sobre la del conjunt d’Espanya. Aquest major ritme de creixement dels preus s’explica pels majors augments en la medecina i l’ensenyament i, en menor mesura el transport i els hotels, cafès i restaurants.

Territorialment, Girona amb un augment d’un punt en relació al mes anterior se situa amb la taxa interanual més baixa de les demarcacions (4,0%). Lleida i Tarragona, amb un increment de nou i set dècimes, respectivament en relació al setembre, situen la seva taxa de variació interanual en el 4,1%. Finalment, a Barcelona, els preus augmenten un punt respecte al setembre i situa la seva variació interanual en el 4,2%, la més alta de les demarcacions catalanes.

 

PIMEC valora de forma molt negativa l’evolució dels preus a l’octubre ja que pot situar l’economia prop d’un escenari d’estanflació (augment de la inflació, reducció del PIB i augment de l’atur) i alerta de la possible tensió que això pot provocar a les negociacions salarials a final d’any. D’aquesta evolució destaca:

  • L’augment de la distància entre el creixement dels preus a Espanya i la UE, el que perjudica la competitivitat espanyola.
  • Una proporció molt important de l’augment de preus és conseqüència dels increments en els carburants i en els productes energètics i en la part regulada dels mateixos (peatges de les tarifes de l’electricitat i el gas) que reforça la necessitat d’augmentar els nivells d’autosuficiència i de majors graus d’obertura a la competència.

 
:: Últimas noticias
El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats 05.10.2017


START UP TRAINING 27.09.2017


Mesures de suport a les empreses i al treball autònom 04.05.2017


L´AJUNTAMENT DEL PRAT DESTINARÀ 4.000.000 D´EUROS A FINANÇAR MESURES DE SUPORT A LA CONTRACTACIÓ I POLÍTIQUES ACTIVES 05.04.2017


Premis Delta 2016 - 2017 28.03.2017Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar