ACIP
El Prat de Llobregat a 18 de Enero de 2019

   flechita SERVICIOS


   flechita ACIP


   flechita NUESTROS SOCIOS


   flechita Empresas del Prat

Categoría

   flechita Área privada socios

Usuario:
Contraseña:


solicitar claves

ACIP en Twitter ACIP en Facebook rss ACIP

cuadrito Noticias


Valoració de PIMEC sobre l’IPC d’octubre de 2012

13.11.2012


Compartir|       rss


Barcelona, 13 de novembre de 2012. La inflació espanyola del mes d’octubre augmenta 0,8 percentual respecte el mes anterior i situa la variació interanual de l’IPC en el 3,5%, una dècima per sobre la registrada el mes anterior. De la seva banda, l’IPCA (harmonitzat) augmenta, cinc dècimes i se situa en el 3,5%, un punt per sobre la del conjunt de la Unió Monetària (2,5%), agreujant el canvi de la tendència observada al setembre en què creixia per sobre després de mantenir-se inferior uns mesos. Per la seva incidència, destaquen els augments en termes interanuals dels preus dels productes energètics (11,2%), dels aliments i begudes no alcohòliques (2,5%), de les begudes alcohòliques i tabac (5,5%), del transport (6,5%), de l’habitatge (6,1%), a partir dels increments en l’electricitat, gas i aigua (11,2%) i de la medecina (10,5%), a partir dels augments dels medicaments i, la disminució de la taxa interanual de les comunicacions (-1,7%). De la seva banda, la inflació subjacent augmenta nou dècimes en termes mensuals i se situa en el 2,5%.

A Catalunya, els preus al consum augmenten un punt en relació al setembre, el que situa la variació interanual en el 4,2%, set dècimes per sobre la del conjunt d’Espanya. Aquest major ritme de creixement dels preus s’explica pels majors augments en la medecina i l’ensenyament i, en menor mesura el transport i els hotels, cafès i restaurants.

Territorialment, Girona amb un augment d’un punt en relació al mes anterior se situa amb la taxa interanual més baixa de les demarcacions (4,0%). Lleida i Tarragona, amb un increment de nou i set dècimes, respectivament en relació al setembre, situen la seva taxa de variació interanual en el 4,1%. Finalment, a Barcelona, els preus augmenten un punt respecte al setembre i situa la seva variació interanual en el 4,2%, la més alta de les demarcacions catalanes.

 

PIMEC valora de forma molt negativa l’evolució dels preus a l’octubre ja que pot situar l’economia prop d’un escenari d’estanflació (augment de la inflació, reducció del PIB i augment de l’atur) i alerta de la possible tensió que això pot provocar a les negociacions salarials a final d’any. D’aquesta evolució destaca:

  • L’augment de la distància entre el creixement dels preus a Espanya i la UE, el que perjudica la competitivitat espanyola.
  • Una proporció molt important de l’augment de preus és conseqüència dels increments en els carburants i en els productes energètics i en la part regulada dels mateixos (peatges de les tarifes de l’electricitat i el gas) que reforça la necessitat d’augmentar els nivells d’autosuficiència i de majors graus d’obertura a la competència.

 
:: Últimas noticias
Programa Accelera el Creixement 07.05.2018


Barcelona celebra el Año Nuevo Chino del Perro reforzando los lazos comerciales con Hong Kong 21.03.2018


El Ple municipal aprova la moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats 05.10.2017


START UP TRAINING 27.09.2017


Mesures de suport a les empreses i al treball autònom 04.05.2017Política de protección de datos  |   Política de cookies

ACIP Asociación de Comerciantes e Industriales del Prat de Llobregat
08820 El Prat de Llobregat 655 240 408 - gerencia@acip.info
barra inferior

inicio contactar